Resolver y
y=7
y=0
Gráfico
Compartir
Copiado a portapapeis
4y^{2}-28y=0
Resta 28y en ambos lados.
y\left(4y-28\right)=0
Factoriza y.
y=0 y=7
Para atopar as solucións de ecuación, resolve y=0 e 4y-28=0.
4y^{2}-28y=0
Resta 28y en ambos lados.
y=\frac{-\left(-28\right)±\sqrt{\left(-28\right)^{2}}}{2\times 4}
Esta ecuación ten unha forma estándar: ax^{2}+bx+c=0. Substitúe a por 4, b por -28 e c por 0 na fórmula cadrática, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
y=\frac{-\left(-28\right)±28}{2\times 4}
Obtén a raíz cadrada de \left(-28\right)^{2}.
y=\frac{28±28}{2\times 4}
O contrario de -28 é 28.
y=\frac{28±28}{8}
Multiplica 2 por 4.
y=\frac{56}{8}
Agora resolve a ecuación y=\frac{28±28}{8} se ± é máis. Suma 28 a 28.
y=7
Divide 56 entre 8.
y=\frac{0}{8}
Agora resolve a ecuación y=\frac{28±28}{8} se ± é menos. Resta 28 de 28.
y=0
Divide 0 entre 8.
y=7 y=0
A ecuación está resolta.
4y^{2}-28y=0
Resta 28y en ambos lados.
\frac{4y^{2}-28y}{4}=\frac{0}{4}
Divide ambos lados entre 4.
y^{2}+\left(-\frac{28}{4}\right)y=\frac{0}{4}
A división entre 4 desfai a multiplicación por 4.
y^{2}-7y=\frac{0}{4}
Divide -28 entre 4.
y^{2}-7y=0
Divide 0 entre 4.
y^{2}-7y+\left(-\frac{7}{2}\right)^{2}=\left(-\frac{7}{2}\right)^{2}
Divide -7, o coeficiente do termo x, entre 2 para obter -\frac{7}{2}. Despois, suma o cadrado de -\frac{7}{2} en ambos lados da ecuación. Este paso converte o lado esquerdo da ecuación nun cadrado perfecto.
y^{2}-7y+\frac{49}{4}=\frac{49}{4}
Eleva -\frac{7}{2} ao cadrado mediante a elevación ao cadrado do numerador e do denominador da fracción.
\left(y-\frac{7}{2}\right)^{2}=\frac{49}{4}
Factoriza y^{2}-7y+\frac{49}{4}. En xeral, cando x^{2}+bx+c é un cadrado perfecto, sempre se pode factorizar como \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(y-\frac{7}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{49}{4}}
Obtén a raíz cadrada de ambos lados da ecuación.
y-\frac{7}{2}=\frac{7}{2} y-\frac{7}{2}=-\frac{7}{2}
Simplifica.
y=7 y=0
Suma \frac{7}{2} en ambos lados da ecuación.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}