Resolver x
x = \frac{10 \sqrt{3} + 35}{37} \approx 1.414067786
x=\frac{35-10\sqrt{3}}{37}\approx 0.477824106
Gráfico
Compartir
Copiado a portapapeis
37x^{2}-70x+25=0
Todas as ecuacións na forma ax^{2}+bx+c=0 pódense resolver coa fórmula cadrática: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. A fórmula cadrática fornece dúas solucións, unha cando ± é suma e outra cando é resta.
x=\frac{-\left(-70\right)±\sqrt{\left(-70\right)^{2}-4\times 37\times 25}}{2\times 37}
Esta ecuación ten unha forma estándar: ax^{2}+bx+c=0. Substitúe a por 37, b por -70 e c por 25 na fórmula cadrática, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-70\right)±\sqrt{4900-4\times 37\times 25}}{2\times 37}
Eleva -70 ao cadrado.
x=\frac{-\left(-70\right)±\sqrt{4900-148\times 25}}{2\times 37}
Multiplica -4 por 37.
x=\frac{-\left(-70\right)±\sqrt{4900-3700}}{2\times 37}
Multiplica -148 por 25.
x=\frac{-\left(-70\right)±\sqrt{1200}}{2\times 37}
Suma 4900 a -3700.
x=\frac{-\left(-70\right)±20\sqrt{3}}{2\times 37}
Obtén a raíz cadrada de 1200.
x=\frac{70±20\sqrt{3}}{2\times 37}
O contrario de -70 é 70.
x=\frac{70±20\sqrt{3}}{74}
Multiplica 2 por 37.
x=\frac{20\sqrt{3}+70}{74}
Agora resolve a ecuación x=\frac{70±20\sqrt{3}}{74} se ± é máis. Suma 70 a 20\sqrt{3}.
x=\frac{10\sqrt{3}+35}{37}
Divide 70+20\sqrt{3} entre 74.
x=\frac{70-20\sqrt{3}}{74}
Agora resolve a ecuación x=\frac{70±20\sqrt{3}}{74} se ± é menos. Resta 20\sqrt{3} de 70.
x=\frac{35-10\sqrt{3}}{37}
Divide 70-20\sqrt{3} entre 74.
x=\frac{10\sqrt{3}+35}{37} x=\frac{35-10\sqrt{3}}{37}
A ecuación está resolta.
37x^{2}-70x+25=0
As ecuacións cadráticas coma esta pódense resolver completando o cadrado. Para completar o cadrado, a ecuación debe estar na forma x^{2}+bx=c.
37x^{2}-70x+25-25=-25
Resta 25 en ambos lados da ecuación.
37x^{2}-70x=-25
Se restas 25 a si mesmo, quédache 0.
\frac{37x^{2}-70x}{37}=-\frac{25}{37}
Divide ambos lados entre 37.
x^{2}-\frac{70}{37}x=-\frac{25}{37}
A división entre 37 desfai a multiplicación por 37.
x^{2}-\frac{70}{37}x+\left(-\frac{35}{37}\right)^{2}=-\frac{25}{37}+\left(-\frac{35}{37}\right)^{2}
Divide -\frac{70}{37}, o coeficiente do termo x, entre 2 para obter -\frac{35}{37}. Despois, suma o cadrado de -\frac{35}{37} en ambos lados da ecuación. Este paso converte o lado esquerdo da ecuación nun cadrado perfecto.
x^{2}-\frac{70}{37}x+\frac{1225}{1369}=-\frac{25}{37}+\frac{1225}{1369}
Eleva -\frac{35}{37} ao cadrado mediante a elevación ao cadrado do numerador e do denominador da fracción.
x^{2}-\frac{70}{37}x+\frac{1225}{1369}=\frac{300}{1369}
Suma -\frac{25}{37} a \frac{1225}{1369} mediante a busca dun denominador común e a suma dos numeradores. Despois, se é posible, reduce a fracción aos termos máis baixos.
\left(x-\frac{35}{37}\right)^{2}=\frac{300}{1369}
Factoriza x^{2}-\frac{70}{37}x+\frac{1225}{1369}. En xeral, cando x^{2}+bx+c é un cadrado perfecto, sempre se pode factorizar como \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-\frac{35}{37}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{300}{1369}}
Obtén a raíz cadrada de ambos lados da ecuación.
x-\frac{35}{37}=\frac{10\sqrt{3}}{37} x-\frac{35}{37}=-\frac{10\sqrt{3}}{37}
Simplifica.
x=\frac{10\sqrt{3}+35}{37} x=\frac{35-10\sqrt{3}}{37}
Suma \frac{35}{37} en ambos lados da ecuación.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}