Resolver x (complex solution)
x=-\frac{i\times 2\sqrt{15}}{5}\approx -0-1.549193338i
x=\frac{i\times 2\sqrt{15}}{5}\approx 1.549193338i
Gráfico
Compartir
Copiado a portapapeis
28xx=-67.2
A variable x non pode ser igual a 0 porque a división entre cero non está definida. Multiplica ambos lados da ecuación por x.
28x^{2}=-67.2
Multiplica x e x para obter x^{2}.
x^{2}=\frac{-67.2}{28}
Divide ambos lados entre 28.
x^{2}=\frac{-672}{280}
Expande \frac{-67.2}{28} multiplicando o numerador e o denominador por 10.
x^{2}=-\frac{12}{5}
Reduce a fracción \frac{-672}{280} a termos máis baixos extraendo e cancelando 56.
x=\frac{2\sqrt{15}i}{5} x=-\frac{2\sqrt{15}i}{5}
A ecuación está resolta.
28xx=-67.2
A variable x non pode ser igual a 0 porque a división entre cero non está definida. Multiplica ambos lados da ecuación por x.
28x^{2}=-67.2
Multiplica x e x para obter x^{2}.
28x^{2}+67.2=0
Engadir 67.2 en ambos lados.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times 28\times 67.2}}{2\times 28}
Esta ecuación ten unha forma estándar: ax^{2}+bx+c=0. Substitúe a por 28, b por 0 e c por 67.2 na fórmula cadrática, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\times 28\times 67.2}}{2\times 28}
Eleva 0 ao cadrado.
x=\frac{0±\sqrt{-112\times 67.2}}{2\times 28}
Multiplica -4 por 28.
x=\frac{0±\sqrt{-7526.4}}{2\times 28}
Multiplica -112 por 67.2.
x=\frac{0±\frac{112\sqrt{15}i}{5}}{2\times 28}
Obtén a raíz cadrada de -7526.4.
x=\frac{0±\frac{112\sqrt{15}i}{5}}{56}
Multiplica 2 por 28.
x=\frac{2\sqrt{15}i}{5}
Agora resolve a ecuación x=\frac{0±\frac{112\sqrt{15}i}{5}}{56} se ± é máis.
x=-\frac{2\sqrt{15}i}{5}
Agora resolve a ecuación x=\frac{0±\frac{112\sqrt{15}i}{5}}{56} se ± é menos.
x=\frac{2\sqrt{15}i}{5} x=-\frac{2\sqrt{15}i}{5}
A ecuación está resolta.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}