Saltar ao contido principal
Resolver x
Tick mark Image
Gráfico

Problemas similares da busca web

Compartir

x\left(2x-50\right)=0
Factoriza x.
x=0 x=25
Para atopar as solucións de ecuación, resolve x=0 e 2x-50=0.
2x^{2}-50x=0
Todas as ecuacións na forma ax^{2}+bx+c=0 pódense resolver coa fórmula cadrática: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. A fórmula cadrática fornece dúas solucións, unha cando ± é suma e outra cando é resta.
x=\frac{-\left(-50\right)±\sqrt{\left(-50\right)^{2}}}{2\times 2}
Esta ecuación ten unha forma estándar: ax^{2}+bx+c=0. Substitúe a por 2, b por -50 e c por 0 na fórmula cadrática, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-\left(-50\right)±50}{2\times 2}
Obtén a raíz cadrada de \left(-50\right)^{2}.
x=\frac{50±50}{2\times 2}
O contrario de -50 é 50.
x=\frac{50±50}{4}
Multiplica 2 por 2.
x=\frac{100}{4}
Agora resolve a ecuación x=\frac{50±50}{4} se ± é máis. Suma 50 a 50.
x=25
Divide 100 entre 4.
x=\frac{0}{4}
Agora resolve a ecuación x=\frac{50±50}{4} se ± é menos. Resta 50 de 50.
x=0
Divide 0 entre 4.
x=25 x=0
A ecuación está resolta.
2x^{2}-50x=0
As ecuacións cadráticas coma esta pódense resolver completando o cadrado. Para completar o cadrado, a ecuación debe estar na forma x^{2}+bx=c.
\frac{2x^{2}-50x}{2}=\frac{0}{2}
Divide ambos lados entre 2.
x^{2}+\left(-\frac{50}{2}\right)x=\frac{0}{2}
A división entre 2 desfai a multiplicación por 2.
x^{2}-25x=\frac{0}{2}
Divide -50 entre 2.
x^{2}-25x=0
Divide 0 entre 2.
x^{2}-25x+\left(-\frac{25}{2}\right)^{2}=\left(-\frac{25}{2}\right)^{2}
Divide -25, o coeficiente do termo x, entre 2 para obter -\frac{25}{2}. Despois, suma o cadrado de -\frac{25}{2} en ambos lados da ecuación. Este paso converte o lado esquerdo da ecuación nun cadrado perfecto.
x^{2}-25x+\frac{625}{4}=\frac{625}{4}
Eleva -\frac{25}{2} ao cadrado mediante a elevación ao cadrado do numerador e do denominador da fracción.
\left(x-\frac{25}{2}\right)^{2}=\frac{625}{4}
Factoriza x^{2}-25x+\frac{625}{4}. En xeral, cando x^{2}+bx+c é un cadrado perfecto, sempre se pode factorizar como \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x-\frac{25}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{625}{4}}
Obtén a raíz cadrada de ambos lados da ecuación.
x-\frac{25}{2}=\frac{25}{2} x-\frac{25}{2}=-\frac{25}{2}
Simplifica.
x=25 x=0
Suma \frac{25}{2} en ambos lados da ecuación.