Resolver x
x=-12-\frac{4}{y}
y\neq 0
Resolver y
y=-\frac{4}{x+12}
x\neq -12
Gráfico
Compartir
Copiado a portapapeis
4=-\frac{1}{4}x\times 4y+4y\left(-3\right)
Multiplica ambos lados da ecuación por 4y, o mínimo común denominador de y,4.
4=-xy+4y\left(-3\right)
Multiplica -\frac{1}{4} e 4 para obter -1.
4=-xy-12y
Multiplica 4 e -3 para obter -12.
-xy-12y=4
Cambia de lado para que todos os termos variables estean no lado esquerdo.
-xy=4+12y
Engadir 12y en ambos lados.
\left(-y\right)x=12y+4
A ecuación está en forma estándar.
\frac{\left(-y\right)x}{-y}=\frac{12y+4}{-y}
Divide ambos lados entre -y.
x=\frac{12y+4}{-y}
A división entre -y desfai a multiplicación por -y.
x=-12-\frac{4}{y}
Divide 4+12y entre -y.
4=-\frac{1}{4}x\times 4y+4y\left(-3\right)
A variable y non pode ser igual a 0 porque a división entre cero non está definida. Multiplica ambos lados da ecuación por 4y, o mínimo común denominador de y,4.
4=-xy+4y\left(-3\right)
Multiplica -\frac{1}{4} e 4 para obter -1.
4=-xy-12y
Multiplica 4 e -3 para obter -12.
-xy-12y=4
Cambia de lado para que todos os termos variables estean no lado esquerdo.
\left(-x-12\right)y=4
Combina todos os termos que conteñan y.
\frac{\left(-x-12\right)y}{-x-12}=\frac{4}{-x-12}
Divide ambos lados entre -x-12.
y=\frac{4}{-x-12}
A división entre -x-12 desfai a multiplicación por -x-12.
y=-\frac{4}{x+12}
Divide 4 entre -x-12.
y=-\frac{4}{x+12}\text{, }y\neq 0
A variable y non pode ser igual que 0.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}