Resolver f
f = -\frac{13}{12} = -1\frac{1}{12} \approx -1.083333333
Compartir
Copiado a portapapeis
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=\frac{1}{2}\times 0.6\times 10\times 0.3-\frac{1}{2}\times 0.6\times 16
Multiplica -6 e 0.6 para obter -3.6.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=\frac{1}{2}\times \frac{3}{5}\times 10\times 0.3-\frac{1}{2}\times 0.6\times 16
Converte o número decimal 0.6 á fracción \frac{6}{10}. Reduce a fracción \frac{6}{10} a termos máis baixos extraendo e cancelando 2.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=\frac{1\times 3}{2\times 5}\times 10\times 0.3-\frac{1}{2}\times 0.6\times 16
Multiplica \frac{1}{2} por \frac{3}{5} mediante a multiplicación do numerador polo numerador e do denominador polo denominador.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=\frac{3}{10}\times 10\times 0.3-\frac{1}{2}\times 0.6\times 16
Fai as multiplicacións na fracción \frac{1\times 3}{2\times 5}.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=3\times 0.3-\frac{1}{2}\times 0.6\times 16
Anula 10 e 10.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=0.9-\frac{1}{2}\times 0.6\times 16
Multiplica 3 e 0.3 para obter 0.9.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=0.9-\frac{1}{2}\times \frac{3}{5}\times 16
Converte o número decimal 0.6 á fracción \frac{6}{10}. Reduce a fracción \frac{6}{10} a termos máis baixos extraendo e cancelando 2.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=0.9-\frac{1\times 3}{2\times 5}\times 16
Multiplica \frac{1}{2} por \frac{3}{5} mediante a multiplicación do numerador polo numerador e do denominador polo denominador.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=0.9-\frac{3}{10}\times 16
Fai as multiplicacións na fracción \frac{1\times 3}{2\times 5}.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=0.9-\frac{3\times 16}{10}
Expresa \frac{3}{10}\times 16 como unha única fracción.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=0.9-\frac{48}{10}
Multiplica 3 e 16 para obter 48.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=0.9-\frac{24}{5}
Reduce a fracción \frac{48}{10} a termos máis baixos extraendo e cancelando 2.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=\frac{9}{10}-\frac{24}{5}
Converte o número decimal 0.9 á fracción \frac{9}{10}.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=\frac{9}{10}-\frac{48}{10}
O mínimo común múltiplo de 10 e 5 é 10. Converte \frac{9}{10} e \frac{24}{5} a fraccións co denominador 10.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=\frac{9-48}{10}
Dado que \frac{9}{10} e \frac{48}{10} teñen o mesmo denominador, réstaos mediante a resta dos seus numeradores.
\left(-f\right)\left(-3.6\right)=-\frac{39}{10}
Resta 48 de 9 para obter -39.
-f=\frac{-\frac{39}{10}}{-3.6}
Divide ambos lados entre -3.6.
-f=\frac{-39}{10\left(-3.6\right)}
Expresa \frac{-\frac{39}{10}}{-3.6} como unha única fracción.
-f=\frac{-39}{-36}
Multiplica 10 e -3.6 para obter -36.
-f=\frac{13}{12}
Reduce a fracción \frac{-39}{-36} a termos máis baixos extraendo e cancelando -3.
f=-\frac{13}{12}
Multiplica ambos lados por -1.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}