Saltar ao contido principal
Resolver m
Tick mark Image
Resolver x (complex solution)
Tick mark Image
Resolver x
Tick mark Image
Gráfico

Problemas similares da busca web

Compartir

9mx^{2}-2x^{2}-6mx+m=0
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 9m-2 por x^{2}.
9mx^{2}-6mx+m=2x^{2}
Engadir 2x^{2} en ambos lados. Calquera valor máis cero é igual ao valor.
\left(9x^{2}-6x+1\right)m=2x^{2}
Combina todos os termos que conteñan m.
\frac{\left(9x^{2}-6x+1\right)m}{9x^{2}-6x+1}=\frac{2x^{2}}{9x^{2}-6x+1}
Divide ambos lados entre 9x^{2}-6x+1.
m=\frac{2x^{2}}{9x^{2}-6x+1}
A división entre 9x^{2}-6x+1 desfai a multiplicación por 9x^{2}-6x+1.
m=\frac{2x^{2}}{\left(3x-1\right)^{2}}
Divide 2x^{2} entre 9x^{2}-6x+1.