Saltar ao contido principal
Resolver x
Tick mark Image
Gráfico

Problemas similares da busca web

Compartir

\sqrt{x+3}=6-\sqrt{x-3}
Resta \sqrt{x-3} en ambos lados da ecuación.
\left(\sqrt{x+3}\right)^{2}=\left(6-\sqrt{x-3}\right)^{2}
Eleva ao cadrado ambos lados da ecuación.
x+3=\left(6-\sqrt{x-3}\right)^{2}
Calcula \sqrt{x+3} á potencia de 2 e obtén x+3.
x+3=36-12\sqrt{x-3}+\left(\sqrt{x-3}\right)^{2}
Usar teorema binomial \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} para expandir \left(6-\sqrt{x-3}\right)^{2}.
x+3=36-12\sqrt{x-3}+x-3
Calcula \sqrt{x-3} á potencia de 2 e obtén x-3.
x+3=33-12\sqrt{x-3}+x
Resta 3 de 36 para obter 33.
x+3+12\sqrt{x-3}=33+x
Engadir 12\sqrt{x-3} en ambos lados.
x+3+12\sqrt{x-3}-x=33
Resta x en ambos lados.
3+12\sqrt{x-3}=33
Combina x e -x para obter 0.
12\sqrt{x-3}=33-3
Resta 3 en ambos lados.
12\sqrt{x-3}=30
Resta 3 de 33 para obter 30.
\sqrt{x-3}=\frac{30}{12}
Divide ambos lados entre 12.
\sqrt{x-3}=\frac{5}{2}
Reduce a fracción \frac{30}{12} a termos máis baixos extraendo e cancelando 6.
x-3=\frac{25}{4}
Eleva ao cadrado ambos lados da ecuación.
x-3-\left(-3\right)=\frac{25}{4}-\left(-3\right)
Suma 3 en ambos lados da ecuación.
x=\frac{25}{4}-\left(-3\right)
Se restas -3 a si mesmo, quédache 0.
x=\frac{37}{4}
Resta -3 de \frac{25}{4}.
\sqrt{\frac{37}{4}+3}+\sqrt{\frac{37}{4}-3}=6
Substitúe x por \frac{37}{4} na ecuación \sqrt{x+3}+\sqrt{x-3}=6.
6=6
Simplifica. O valor x=\frac{37}{4} cumpre a ecuación.
x=\frac{37}{4}
A ecuación \sqrt{x+3}=-\sqrt{x-3}+6 ten unha solución única.