Saltar ao contido principal
Resolver x
Tick mark Image
Gráfico

Problemas similares da busca web

Compartir

\left(\sqrt{2-x}\right)^{2}=\left(\frac{x-2}{2}\right)^{2}
Eleva ao cadrado ambos lados da ecuación.
2-x=\left(\frac{x-2}{2}\right)^{2}
Calcula \sqrt{2-x} á potencia de 2 e obtén 2-x.
2-x=\frac{\left(x-2\right)^{2}}{2^{2}}
Para elevar \frac{x-2}{2} a unha potencia, eleva o numerador e o denominador á potencia e despois divide.
2-x=\frac{x^{2}-4x+4}{2^{2}}
Usar teorema binomial \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} para expandir \left(x-2\right)^{2}.
2-x=\frac{x^{2}-4x+4}{4}
Calcula 2 á potencia de 2 e obtén 4.
2-x=\frac{1}{4}x^{2}-x+1
Divide cada termo de x^{2}-4x+4 entre 4 para obter \frac{1}{4}x^{2}-x+1.
2-x-\frac{1}{4}x^{2}=-x+1
Resta \frac{1}{4}x^{2} en ambos lados.
2-x-\frac{1}{4}x^{2}+x=1
Engadir x en ambos lados.
2-\frac{1}{4}x^{2}=1
Combina -x e x para obter 0.
-\frac{1}{4}x^{2}=1-2
Resta 2 en ambos lados.
-\frac{1}{4}x^{2}=-1
Resta 2 de 1 para obter -1.
x^{2}=-\left(-4\right)
Multiplica ambos lados por -4, o recíproco de -\frac{1}{4}.
x^{2}=4
Multiplica -1 e -4 para obter 4.
x=2 x=-2
Obtén a raíz cadrada de ambos lados da ecuación.
\sqrt{2-2}=\frac{2-2}{2}
Substitúe x por 2 na ecuación \sqrt{2-x}=\frac{x-2}{2}.
0=0
Simplifica. O valor x=2 cumpre a ecuación.
\sqrt{2-\left(-2\right)}=\frac{-2-2}{2}
Substitúe x por -2 na ecuación \sqrt{2-x}=\frac{x-2}{2}.
2=-2
Simplifica. O valor x=-2 non cumpre a ecuación porque a parte esquerda e a dereita teñen signos contrarios.
x=2
A ecuación \sqrt{2-x}=\frac{x-2}{2} ten unha solución única.