Saltar ao contido principal
Resolver x, y
Tick mark Image
Gráfico

Problemas similares da busca web

Compartir

x+3-y=0
Ten en conta a primeira ecuación. Resta y en ambos lados.
x-y=-3
Resta 3 en ambos lados. Calquera valor restado de cero dá como resultado o valor negativo.
2y+1-x=0
Ten en conta a segunda ecuación. Resta x en ambos lados.
2y-x=-1
Resta 1 en ambos lados. Calquera valor restado de cero dá como resultado o valor negativo.
x-y=-3,-x+2y=-1
Para resolver un par de ecuacións mediante substitución, resolve primeiro unha das variables nunha das ecuacións. Despois, substitúe o resultado desa variable na outra ecuación.
x-y=-3
Escolle unha das ecuacións e despexa a x mediante o illamento de x no lado esquerdo do signo igual.
x=y-3
Suma y en ambos lados da ecuación.
-\left(y-3\right)+2y=-1
Substitúe x por y-3 na outra ecuación, -x+2y=-1.
-y+3+2y=-1
Multiplica -1 por y-3.
y+3=-1
Suma -y a 2y.
y=-4
Resta 3 en ambos lados da ecuación.
x=-4-3
Substitúe y por -4 en x=y-3. Dado que a ecuación resultante contén só unha variable, pódese despexar x directamente.
x=-7
Suma -3 a -4.
x=-7,y=-4
O sistema xa funciona correctamente.
x+3-y=0
Ten en conta a primeira ecuación. Resta y en ambos lados.
x-y=-3
Resta 3 en ambos lados. Calquera valor restado de cero dá como resultado o valor negativo.
2y+1-x=0
Ten en conta a segunda ecuación. Resta x en ambos lados.
2y-x=-1
Resta 1 en ambos lados. Calquera valor restado de cero dá como resultado o valor negativo.
x-y=-3,-x+2y=-1
Converte as ecuacións a forma estándar e logo usa matrices para resolver o sistema de ecuacións.
\left(\begin{matrix}1&-1\\-1&2\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-3\\-1\end{matrix}\right)
Escribe as ecuacións en forma matricial.
inverse(\left(\begin{matrix}1&-1\\-1&2\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}1&-1\\-1&2\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&-1\\-1&2\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}-3\\-1\end{matrix}\right)
Multiplica a ecuación pola matriz inversa de \left(\begin{matrix}1&-1\\-1&2\end{matrix}\right).
\left(\begin{matrix}1&0\\0&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&-1\\-1&2\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}-3\\-1\end{matrix}\right)
O produto dunha matriz e o seu inverso é a matriz de identidade.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&-1\\-1&2\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}-3\\-1\end{matrix}\right)
Multiplica as matrices no lado esquerdo do signo igual.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{2}{2-\left(-\left(-1\right)\right)}&-\frac{-1}{2-\left(-\left(-1\right)\right)}\\-\frac{-1}{2-\left(-\left(-1\right)\right)}&\frac{1}{2-\left(-\left(-1\right)\right)}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}-3\\-1\end{matrix}\right)
A matriz inversa da matriz 2\times 2 \left(\begin{matrix}a&b\\c&d\end{matrix}\right) é \left(\begin{matrix}\frac{d}{ad-bc}&\frac{-b}{ad-bc}\\\frac{-c}{ad-bc}&\frac{a}{ad-bc}\end{matrix}\right), polo que a ecuación da matriz se pode escribir como un problema de multiplicación de matrices.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}2&1\\1&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}-3\\-1\end{matrix}\right)
Fai o cálculo.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}2\left(-3\right)-1\\-3-1\end{matrix}\right)
Multiplica as matrices.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-7\\-4\end{matrix}\right)
Fai o cálculo.
x=-7,y=-4
Extrae os elementos da matriz x e y.
x+3-y=0
Ten en conta a primeira ecuación. Resta y en ambos lados.
x-y=-3
Resta 3 en ambos lados. Calquera valor restado de cero dá como resultado o valor negativo.
2y+1-x=0
Ten en conta a segunda ecuación. Resta x en ambos lados.
2y-x=-1
Resta 1 en ambos lados. Calquera valor restado de cero dá como resultado o valor negativo.
x-y=-3,-x+2y=-1
Para resolver por eliminación, os coeficientes dunha das variables deben ser iguais en ambas ecuacións de xeito que a variable se anule cando unha ecuación se reste da outra.
-x-\left(-y\right)=-\left(-3\right),-x+2y=-1
Para que x e -x sexan iguais, multiplica todos os termos a cada lado da primeira ecuación por -1 e todos os termos a cada lado da segunda por 1.
-x+y=3,-x+2y=-1
Simplifica.
-x+x+y-2y=3+1
Resta -x+2y=-1 de -x+y=3 mediante a resta de termos semellantes en ambos lados do signo igual.
y-2y=3+1
Suma -x a x. -x e x anúlanse, polo que queda unha ecuación cunha única variable que se pode resolver.
-y=3+1
Suma y a -2y.
-y=4
Suma 3 a 1.
y=-4
Divide ambos lados entre -1.
-x+2\left(-4\right)=-1
Substitúe y por -4 en -x+2y=-1. Dado que a ecuación resultante contén só unha variable, pódese despexar x directamente.
-x-8=-1
Multiplica 2 por -4.
-x=7
Suma 8 en ambos lados da ecuación.
x=-7
Divide ambos lados entre -1.
x=-7,y=-4
O sistema xa funciona correctamente.