Saltar ao contido principal
Resolver x, y
Tick mark Image
Gráfico

Problemas similares da busca web

Compartir

6x+2y=300,3x+5y=600
Para resolver un par de ecuacións mediante substitución, resolve primeiro unha das variables nunha das ecuacións. Despois, substitúe o resultado desa variable na outra ecuación.
6x+2y=300
Escolle unha das ecuacións e despexa a x mediante o illamento de x no lado esquerdo do signo igual.
6x=-2y+300
Resta 2y en ambos lados da ecuación.
x=\frac{1}{6}\left(-2y+300\right)
Divide ambos lados entre 6.
x=-\frac{1}{3}y+50
Multiplica \frac{1}{6} por -2y+300.
3\left(-\frac{1}{3}y+50\right)+5y=600
Substitúe x por -\frac{y}{3}+50 na outra ecuación, 3x+5y=600.
-y+150+5y=600
Multiplica 3 por -\frac{y}{3}+50.
4y+150=600
Suma -y a 5y.
4y=450
Resta 150 en ambos lados da ecuación.
y=\frac{225}{2}
Divide ambos lados entre 4.
x=-\frac{1}{3}\times \frac{225}{2}+50
Substitúe y por \frac{225}{2} en x=-\frac{1}{3}y+50. Dado que a ecuación resultante contén só unha variable, pódese despexar x directamente.
x=-\frac{75}{2}+50
Multiplica -\frac{1}{3} por \frac{225}{2} mediante a multiplicación do numerador polo numerador e do denominador polo denominador. Despois, se é posible, reduce a fracción aos termos máis baixos.
x=\frac{25}{2}
Suma 50 a -\frac{75}{2}.
x=\frac{25}{2},y=\frac{225}{2}
O sistema xa funciona correctamente.
6x+2y=300,3x+5y=600
Converte as ecuacións a forma estándar e logo usa matrices para resolver o sistema de ecuacións.
\left(\begin{matrix}6&2\\3&5\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}300\\600\end{matrix}\right)
Escribe as ecuacións en forma matricial.
inverse(\left(\begin{matrix}6&2\\3&5\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}6&2\\3&5\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}6&2\\3&5\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}300\\600\end{matrix}\right)
Multiplica a ecuación pola matriz inversa de \left(\begin{matrix}6&2\\3&5\end{matrix}\right).
\left(\begin{matrix}1&0\\0&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}6&2\\3&5\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}300\\600\end{matrix}\right)
O produto dunha matriz e o seu inverso é a matriz de identidade.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}6&2\\3&5\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}300\\600\end{matrix}\right)
Multiplica as matrices no lado esquerdo do signo igual.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{5}{6\times 5-2\times 3}&-\frac{2}{6\times 5-2\times 3}\\-\frac{3}{6\times 5-2\times 3}&\frac{6}{6\times 5-2\times 3}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}300\\600\end{matrix}\right)
A matriz inversa da matriz 2\times 2 \left(\begin{matrix}a&b\\c&d\end{matrix}\right) é \left(\begin{matrix}\frac{d}{ad-bc}&\frac{-b}{ad-bc}\\\frac{-c}{ad-bc}&\frac{a}{ad-bc}\end{matrix}\right), polo que a ecuación da matriz se pode escribir como un problema de multiplicación de matrices.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{5}{24}&-\frac{1}{12}\\-\frac{1}{8}&\frac{1}{4}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}300\\600\end{matrix}\right)
Fai o cálculo.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{5}{24}\times 300-\frac{1}{12}\times 600\\-\frac{1}{8}\times 300+\frac{1}{4}\times 600\end{matrix}\right)
Multiplica as matrices.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{25}{2}\\\frac{225}{2}\end{matrix}\right)
Fai o cálculo.
x=\frac{25}{2},y=\frac{225}{2}
Extrae os elementos da matriz x e y.
6x+2y=300,3x+5y=600
Para resolver por eliminación, os coeficientes dunha das variables deben ser iguais en ambas ecuacións de xeito que a variable se anule cando unha ecuación se reste da outra.
3\times 6x+3\times 2y=3\times 300,6\times 3x+6\times 5y=6\times 600
Para que 6x e 3x sexan iguais, multiplica todos os termos a cada lado da primeira ecuación por 3 e todos os termos a cada lado da segunda por 6.
18x+6y=900,18x+30y=3600
Simplifica.
18x-18x+6y-30y=900-3600
Resta 18x+30y=3600 de 18x+6y=900 mediante a resta de termos semellantes en ambos lados do signo igual.
6y-30y=900-3600
Suma 18x a -18x. 18x e -18x anúlanse, polo que queda unha ecuación cunha única variable que se pode resolver.
-24y=900-3600
Suma 6y a -30y.
-24y=-2700
Suma 900 a -3600.
y=\frac{225}{2}
Divide ambos lados entre -24.
3x+5\times \frac{225}{2}=600
Substitúe y por \frac{225}{2} en 3x+5y=600. Dado que a ecuación resultante contén só unha variable, pódese despexar x directamente.
3x+\frac{1125}{2}=600
Multiplica 5 por \frac{225}{2}.
3x=\frac{75}{2}
Resta \frac{1125}{2} en ambos lados da ecuación.
x=\frac{25}{2}
Divide ambos lados entre 3.
x=\frac{25}{2},y=\frac{225}{2}
O sistema xa funciona correctamente.