Resolver x
x=-3
Gráfico
Compartir
Copiado a portapapeis
\frac{5}{4}x+\frac{1}{2}=\frac{1}{4}\times 4x+\frac{1}{4}\left(-1\right)
Usa a propiedade distributiva para multiplicar \frac{1}{4} por 4x-1.
\frac{5}{4}x+\frac{1}{2}=x+\frac{1}{4}\left(-1\right)
Anula 4 e 4.
\frac{5}{4}x+\frac{1}{2}=x-\frac{1}{4}
Multiplica \frac{1}{4} e -1 para obter -\frac{1}{4}.
\frac{5}{4}x+\frac{1}{2}-x=-\frac{1}{4}
Resta x en ambos lados.
\frac{1}{4}x+\frac{1}{2}=-\frac{1}{4}
Combina \frac{5}{4}x e -x para obter \frac{1}{4}x.
\frac{1}{4}x=-\frac{1}{4}-\frac{1}{2}
Resta \frac{1}{2} en ambos lados.
\frac{1}{4}x=-\frac{1}{4}-\frac{2}{4}
O mínimo común múltiplo de 4 e 2 é 4. Converte -\frac{1}{4} e \frac{1}{2} a fraccións co denominador 4.
\frac{1}{4}x=\frac{-1-2}{4}
Dado que -\frac{1}{4} e \frac{2}{4} teñen o mesmo denominador, réstaos mediante a resta dos seus numeradores.
\frac{1}{4}x=-\frac{3}{4}
Resta 2 de -1 para obter -3.
x=-\frac{3}{4}\times 4
Multiplica ambos lados por 4, o recíproco de \frac{1}{4}.
x=-3
Anula 4 e 4.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}