Saltar ao contido principal
Resolver x
Tick mark Image
Gráfico

Problemas similares da busca web

Compartir

\left(2x-1\right)\left(3x+5\right)+3x\left(4x^{2}+9\right)=\left(4x^{2}-1\right)\left(x+\frac{3}{2}\right)-\frac{8}{3}\left(-3\right)xx^{2}
A variable x non pode ser igual a ningún dos valores -\frac{1}{2},0,\frac{1}{2} porque a división entre cero non está definida. Multiplica ambos lados da ecuación por 3x\left(2x-1\right)\left(2x+1\right), o mínimo común denominador de 6x^{2}+3x,4x^{2}-1,3x,3,1-4x^{2}.
6x^{2}+7x-5+3x\left(4x^{2}+9\right)=\left(4x^{2}-1\right)\left(x+\frac{3}{2}\right)-\frac{8}{3}\left(-3\right)xx^{2}
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 2x-1 por 3x+5 e combina os termos semellantes.
6x^{2}+7x-5+12x^{3}+27x=\left(4x^{2}-1\right)\left(x+\frac{3}{2}\right)-\frac{8}{3}\left(-3\right)xx^{2}
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 3x por 4x^{2}+9.
6x^{2}+34x-5+12x^{3}=\left(4x^{2}-1\right)\left(x+\frac{3}{2}\right)-\frac{8}{3}\left(-3\right)xx^{2}
Combina 7x e 27x para obter 34x.
6x^{2}+34x-5+12x^{3}=\left(4x^{2}-1\right)\left(x+\frac{3}{2}\right)-\frac{8}{3}\left(-3\right)x^{3}
Para multiplicar potencias da mesma base, suma os seus expoñentes. Suma 1 e 2 para obter 3.
6x^{2}+34x-5+12x^{3}=4x^{3}+6x^{2}-x-\frac{3}{2}-\frac{8}{3}\left(-3\right)x^{3}
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 4x^{2}-1 por x+\frac{3}{2}.
6x^{2}+34x-5+12x^{3}=4x^{3}+6x^{2}-x-\frac{3}{2}-\left(-8x^{3}\right)
Multiplica \frac{8}{3} e -3 para obter -8.
6x^{2}+34x-5+12x^{3}=4x^{3}+6x^{2}-x-\frac{3}{2}+8x^{3}
O contrario de -8x^{3} é 8x^{3}.
6x^{2}+34x-5+12x^{3}=12x^{3}+6x^{2}-x-\frac{3}{2}
Combina 4x^{3} e 8x^{3} para obter 12x^{3}.
6x^{2}+34x-5+12x^{3}-12x^{3}=6x^{2}-x-\frac{3}{2}
Resta 12x^{3} en ambos lados.
6x^{2}+34x-5=6x^{2}-x-\frac{3}{2}
Combina 12x^{3} e -12x^{3} para obter 0.
6x^{2}+34x-5-6x^{2}=-x-\frac{3}{2}
Resta 6x^{2} en ambos lados.
34x-5=-x-\frac{3}{2}
Combina 6x^{2} e -6x^{2} para obter 0.
34x-5+x=-\frac{3}{2}
Engadir x en ambos lados.
35x-5=-\frac{3}{2}
Combina 34x e x para obter 35x.
35x=-\frac{3}{2}+5
Engadir 5 en ambos lados.
35x=\frac{7}{2}
Suma -\frac{3}{2} e 5 para obter \frac{7}{2}.
x=\frac{\frac{7}{2}}{35}
Divide ambos lados entre 35.
x=\frac{7}{2\times 35}
Expresa \frac{\frac{7}{2}}{35} como unha única fracción.
x=\frac{7}{70}
Multiplica 2 e 35 para obter 70.
x=\frac{1}{10}
Reduce a fracción \frac{7}{70} a termos máis baixos extraendo e cancelando 7.