Resolver x
x=\frac{9y}{8}+3
Resolver y
y=\frac{8\left(x-3\right)}{9}
Gráfico
Compartir
Copiado a portapapeis
\frac{2}{3}x=2+\frac{3}{4}y
Engadir \frac{3}{4}y en ambos lados.
\frac{2}{3}x=\frac{3y}{4}+2
A ecuación está en forma estándar.
\frac{\frac{2}{3}x}{\frac{2}{3}}=\frac{\frac{3y}{4}+2}{\frac{2}{3}}
Divide ambos lados da ecuación entre \frac{2}{3}, o que é igual a multiplicar ambos lados polo recíproco da fracción.
x=\frac{\frac{3y}{4}+2}{\frac{2}{3}}
A división entre \frac{2}{3} desfai a multiplicación por \frac{2}{3}.
x=\frac{9y}{8}+3
Divide 2+\frac{3y}{4} entre \frac{2}{3} mediante a multiplicación de 2+\frac{3y}{4} polo recíproco de \frac{2}{3}.
-\frac{3}{4}y=2-\frac{2}{3}x
Resta \frac{2}{3}x en ambos lados.
-\frac{3}{4}y=-\frac{2x}{3}+2
A ecuación está en forma estándar.
\frac{-\frac{3}{4}y}{-\frac{3}{4}}=\frac{-\frac{2x}{3}+2}{-\frac{3}{4}}
Divide ambos lados da ecuación entre -\frac{3}{4}, o que é igual a multiplicar ambos lados polo recíproco da fracción.
y=\frac{-\frac{2x}{3}+2}{-\frac{3}{4}}
A división entre -\frac{3}{4} desfai a multiplicación por -\frac{3}{4}.
y=\frac{8x}{9}-\frac{8}{3}
Divide 2-\frac{2x}{3} entre -\frac{3}{4} mediante a multiplicación de 2-\frac{2x}{3} polo recíproco de -\frac{3}{4}.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}