Resolver b
b=-\frac{\sqrt{2}\left(a+3-5\sqrt{2}\right)}{2}
Resolver a
a=-\sqrt{2}b+5\sqrt{2}-3
Compartir
Copiado a portapapeis
\frac{10-3\sqrt{2}}{\sqrt{2}}=a+b\sqrt{2}
Factoriza 18=3^{2}\times 2. Reescribe a raíz cadrada do produto \sqrt{3^{2}\times 2} como o produto de raíces cadradas \sqrt{3^{2}}\sqrt{2}. Obtén a raíz cadrada de 3^{2}.
\frac{\left(10-3\sqrt{2}\right)\sqrt{2}}{\left(\sqrt{2}\right)^{2}}=a+b\sqrt{2}
Racionaliza o denominador de \frac{10-3\sqrt{2}}{\sqrt{2}} mediante a multiplicación do numerador e o denominador por \sqrt{2}.
\frac{\left(10-3\sqrt{2}\right)\sqrt{2}}{2}=a+b\sqrt{2}
O cadrado de \sqrt{2} é 2.
\frac{10\sqrt{2}-3\left(\sqrt{2}\right)^{2}}{2}=a+b\sqrt{2}
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 10-3\sqrt{2} por \sqrt{2}.
\frac{10\sqrt{2}-3\times 2}{2}=a+b\sqrt{2}
O cadrado de \sqrt{2} é 2.
\frac{10\sqrt{2}-6}{2}=a+b\sqrt{2}
Multiplica -3 e 2 para obter -6.
5\sqrt{2}-3=a+b\sqrt{2}
Divide cada termo de 10\sqrt{2}-6 entre 2 para obter 5\sqrt{2}-3.
a+b\sqrt{2}=5\sqrt{2}-3
Cambia de lado para que todos os termos variables estean no lado esquerdo.
b\sqrt{2}=5\sqrt{2}-3-a
Resta a en ambos lados.
\sqrt{2}b=-a+5\sqrt{2}-3
A ecuación está en forma estándar.
\frac{\sqrt{2}b}{\sqrt{2}}=\frac{-a+5\sqrt{2}-3}{\sqrt{2}}
Divide ambos lados entre \sqrt{2}.
b=\frac{-a+5\sqrt{2}-3}{\sqrt{2}}
A división entre \sqrt{2} desfai a multiplicación por \sqrt{2}.
b=\frac{\sqrt{2}\left(-a+5\sqrt{2}-3\right)}{2}
Divide 5\sqrt{2}-a-3 entre \sqrt{2}.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}