Saltar ao contido principal
Resolver x
Tick mark Image
Gráfico

Problemas similares da busca web

Compartir

3x-2\left(2\times 3+1\right)=-2\left(3+1\right)
Multiplica ambos lados da ecuación por 6, o mínimo común denominador de 2,3.
3x-2\left(6+1\right)=-2\left(3+1\right)
Multiplica 2 e 3 para obter 6.
3x-2\times 7=-2\left(3+1\right)
Suma 6 e 1 para obter 7.
3x-14=-2\left(3+1\right)
Multiplica -2 e 7 para obter -14.
3x-14=-2\times 4
Suma 3 e 1 para obter 4.
3x-14=-8
Multiplica -2 e 4 para obter -8.
3x=-8+14
Engadir 14 en ambos lados.
3x=6
Suma -8 e 14 para obter 6.
x=\frac{6}{3}
Divide ambos lados entre 3.
x=2
Divide 6 entre 3 para obter 2.