Réitigh do x.
x = \frac{37}{4} = 9\frac{1}{4} = 9.25
Graf
Roinn
Cóipeáladh go dtí an ghearrthaisce
\sqrt{x+3}=6-\sqrt{x-3}
Bain \sqrt{x-3} ón dá thaobh den chothromóid.
\left(\sqrt{x+3}\right)^{2}=\left(6-\sqrt{x-3}\right)^{2}
Cearnaigh an dá thaobh den chothromóid.
x+3=\left(6-\sqrt{x-3}\right)^{2}
Ríomh cumhacht \sqrt{x+3} de 2 agus faigh x+3.
x+3=36-12\sqrt{x-3}+\left(\sqrt{x-3}\right)^{2}
Úsáid an teoirim dhéthéarmach \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} chun \left(6-\sqrt{x-3}\right)^{2} a leathnú.
x+3=36-12\sqrt{x-3}+x-3
Ríomh cumhacht \sqrt{x-3} de 2 agus faigh x-3.
x+3=33-12\sqrt{x-3}+x
Dealaigh 3 ó 36 chun 33 a fháil.
x+3+12\sqrt{x-3}=33+x
Cuir 12\sqrt{x-3} leis an dá thaobh.
x+3+12\sqrt{x-3}-x=33
Bain x ón dá thaobh.
3+12\sqrt{x-3}=33
Comhcheangail x agus -x chun 0 a fháil.
12\sqrt{x-3}=33-3
Bain 3 ón dá thaobh.
12\sqrt{x-3}=30
Dealaigh 3 ó 33 chun 30 a fháil.
\sqrt{x-3}=\frac{30}{12}
Roinn an dá thaobh faoi 12.
\sqrt{x-3}=\frac{5}{2}
Laghdaigh an codán \frac{30}{12} chuig na téarmaí is ísle trí 6 a bhaint agus a chealú.
x-3=\frac{25}{4}
Cearnaigh an dá thaobh den chothromóid.
x-3-\left(-3\right)=\frac{25}{4}-\left(-3\right)
Cuir 3 leis an dá thaobh den chothromóid.
x=\frac{25}{4}-\left(-3\right)
Má dhealaítear -3 uaidh féin faightear 0.
x=\frac{37}{4}
Dealaigh -3 ó \frac{25}{4}.
\sqrt{\frac{37}{4}+3}+\sqrt{\frac{37}{4}-3}=6
Cuir \frac{37}{4} in ionad x sa chothromóid \sqrt{x+3}+\sqrt{x-3}=6.
6=6
Simpligh. An luach x=\frac{37}{4} shásaíonn an gcothromóid.
x=\frac{37}{4}
Ag an chothromóid \sqrt{x+3}=-\sqrt{x-3}+6 réiteach uathúil.
Samplaí
Cothromóid chearnach
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Triantánacht
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Cothromóid líneach
y = 3x + 4
Uimhríocht
699 * 533
Maitrís
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Cothromóid chomhuaineach
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Difreáil
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Comhtháthú
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Teorainneacha
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}