Réitigh do I_1,I_2,I_3.
I_{1} = \frac{731}{4} = 182\frac{3}{4} = 182.75
I_{2}=181
I_{3} = \frac{4337}{10} = 433\frac{7}{10} = 433.7
Roinn
Cóipeáladh go dtí an ghearrthaisce
-10I_{2}=3-1813
Cuir an tríú cothromóid san áireamh. Bain 1813 ón dá thaobh.
-10I_{2}=-1810
Dealaigh 1813 ó 3 chun -1810 a fháil.
I_{2}=\frac{-1810}{-10}
Roinn an dá thaobh faoi -10.
I_{2}=181
Roinn -1810 faoi -10 chun 181 a fháil.
4I_{1}-4\times 181=7
Cuir an chéad cothromóid san áireamh. Ionsáigh luachanna aitheanta na n-athróg sa chothromóid.
4I_{1}-724=7
Méadaigh -4 agus 181 chun -724 a fháil.
4I_{1}=7+724
Cuir 724 leis an dá thaobh.
4I_{1}=731
Suimigh 7 agus 724 chun 731 a fháil.
I_{1}=\frac{731}{4}
Roinn an dá thaobh faoi 4.
-4\times \frac{731}{4}+28\times 181-10I_{3}=0
Cuir an dara cothromóid san áireamh. Ionsáigh luachanna aitheanta na n-athróg sa chothromóid.
-731+28\times 181-10I_{3}=0
Méadaigh -4 agus \frac{731}{4} chun -731 a fháil.
-731+5068-10I_{3}=0
Méadaigh 28 agus 181 chun 5068 a fháil.
4337-10I_{3}=0
Suimigh -731 agus 5068 chun 4337 a fháil.
-10I_{3}=-4337
Bain 4337 ón dá thaobh. Is ionann rud ar bith a dhealaítear ó nialas agus a shéanadh.
I_{3}=\frac{-4337}{-10}
Roinn an dá thaobh faoi -10.
I_{3}=\frac{4337}{10}
Is féidir an codán \frac{-4337}{-10} a shimpliú mar \frac{4337}{10} ach an comhartha diúltach a bhaint den uimhreoir agus den ainmneoir.
I_{1}=\frac{731}{4} I_{2}=181 I_{3}=\frac{4337}{10}
Tá an córas réitithe anois.
Samplaí
Cothromóid chearnach
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Triantánacht
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Cothromóid líneach
y = 3x + 4
Uimhríocht
699 * 533
Maitrís
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Cothromóid chomhuaineach
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Difreáil
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Comhtháthú
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Teorainneacha
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}