Hyppää pääsisältöön
Ratkaise muuttujan f suhteen
Tick mark Image

Samanlaisia ongelmia verkkohausta

Jakaa

f^{2}-1=0
Vähennä 1 molemmilta puolilta.
\left(f-1\right)\left(f+1\right)=0
Tarkastele lauseketta f^{2}-1. Kirjoita f^{2}-1^{2} uudelleen muodossa f^{2}-1. Neliöiden erotus voidaan jakaa tekijöihin käyttämällä sääntöä: a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right).
f=1 f=-1
Voit etsiä kaava ratkaisuja, ratkaista f-1=0 ja f+1=0.
f=1 f=-1
Ota neliöjuuri yhtälön molemmilta puolilta.
f^{2}-1=0
Vähennä 1 molemmilta puolilta.
f=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-1\right)}}{2}
Tämä yhtälö on perusmuodossa: ax^{2}+bx+c=0. Korvaa a luvulla 1, b luvulla 0 ja c luvulla -1 toisen asteen yhtälön ratkaisukaavassa \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
f=\frac{0±\sqrt{-4\left(-1\right)}}{2}
Korota 0 neliöön.
f=\frac{0±\sqrt{4}}{2}
Kerro -4 ja -1.
f=\frac{0±2}{2}
Ota luvun 4 neliöjuuri.
f=1
Ratkaise nyt yhtälö f=\frac{0±2}{2}, kun ± on plusmerkkinen. Jaa 2 luvulla 2.
f=-1
Ratkaise nyt yhtälö f=\frac{0±2}{2}, kun ± on miinusmerkkinen. Jaa -2 luvulla 2.
f=1 f=-1
Yhtälö on nyt ratkaistu.