Jaa tekijöihin
\left(x-3\right)\left(2x+1\right)
Laske
\left(x-3\right)\left(2x+1\right)
Kuvaaja
Jakaa
Kopioitu leikepöydälle
2x^{2}-5x-3
Kerro ja yhdistä samanmuotoiset termit.
a+b=-5 ab=2\left(-3\right)=-6
Jaa lauseke tekijöihin ryhmittelemällä. Lauseke täytyy kirjoittaa ensin uudelleen muodossa 2x^{2}+ax+bx-3. Jos haluat etsiä a ja b, Määritä järjestelmä, jotta voit ratkaista sen.
1,-6 2,-3
Koska ab on negatiivinen, a ja b vastakkaisen merkit. Koska a+b on negatiivinen, negatiivinen luku on suurempi kuin positiivinen arvo. Luettele kaikki tällaisia esimerkiksi tuote -6.
1-6=-5 2-3=-1
Laske kunkin parin summa.
a=-6 b=1
Ratkaisu on pari, joka antaa summa -5.
\left(2x^{2}-6x\right)+\left(x-3\right)
Kirjoita \left(2x^{2}-6x\right)+\left(x-3\right) uudelleen muodossa 2x^{2}-5x-3.
2x\left(x-3\right)+x-3
Ota 2x tekijäksi lausekkeessa 2x^{2}-6x.
\left(x-3\right)\left(2x+1\right)
Jaa yleinen termi x-3 käyttämällä osittelu lain mukaisesti-ominaisuutta.
2x^{2}-5x-3
Selvitä -5x yhdistämällä -2x ja -3x.
Esimerkkejä
Toisen asteen yhtälö
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ensimmäisen asteen yhtälö
y = 3x + 4
Aritmetiikka
699 * 533
Matriisi
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Samanaikainen kaava
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Erilaistuminen
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integraatio
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Rajoitukset
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}