Hyppää pääsisältöön
Ratkaise muuttujan x suhteen (complex solution)
Tick mark Image
Ratkaise muuttujan x suhteen
Tick mark Image
Ratkaise muuttujan h suhteen
Tick mark Image
Kuvaaja

Samanlaisia ongelmia verkkohausta

Jakaa

x^{2}-h^{2}+\left(h+1\right)^{2}=\left(x-h\right)^{2}+2\left(x+1\right)
Tarkastele lauseketta \left(x-h\right)\left(x+h\right). Kertolasku voidaan muuntaa neliöiden erotukseksi seuraavalla säännöllä: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}.
x^{2}-h^{2}+h^{2}+2h+1=\left(x-h\right)^{2}+2\left(x+1\right)
Käytä binomilausetta \left(a+b\right)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2} yhtälön \left(h+1\right)^{2} laajentamiseen.
x^{2}+2h+1=\left(x-h\right)^{2}+2\left(x+1\right)
Selvitä 0 yhdistämällä -h^{2} ja h^{2}.
x^{2}+2h+1=x^{2}-2xh+h^{2}+2\left(x+1\right)
Käytä binomilausetta \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} yhtälön \left(x-h\right)^{2} laajentamiseen.
x^{2}+2h+1=x^{2}-2xh+h^{2}+2x+2
Laske lukujen 2 ja x+1 tulo käyttämällä osittelulakia.
x^{2}+2h+1-x^{2}=-2xh+h^{2}+2x+2
Vähennä x^{2} molemmilta puolilta.
2h+1=-2xh+h^{2}+2x+2
Selvitä 0 yhdistämällä x^{2} ja -x^{2}.
-2xh+h^{2}+2x+2=2h+1
Vaihda puolia niin, että kaikki muuttujat ovat vasemmalla puolella.
-2xh+2x+2=2h+1-h^{2}
Vähennä h^{2} molemmilta puolilta.
-2xh+2x=2h+1-h^{2}-2
Vähennä 2 molemmilta puolilta.
-2xh+2x=2h-1-h^{2}
Vähennä 2 luvusta 1 saadaksesi tuloksen -1.
\left(-2h+2\right)x=2h-1-h^{2}
Yhdistä kaikki termit, jotka sisältävät x:n.
\left(2-2h\right)x=-h^{2}+2h-1
Yhtälö on perusmuodossa.
\frac{\left(2-2h\right)x}{2-2h}=-\frac{\left(h-1\right)^{2}}{2-2h}
Jaa molemmat puolet luvulla -2h+2.
x=-\frac{\left(h-1\right)^{2}}{2-2h}
Jakaminen luvulla -2h+2 kumoaa kertomisen luvulla -2h+2.
x=\frac{h-1}{2}
Jaa -\left(h-1\right)^{2} luvulla -2h+2.
x^{2}-h^{2}+\left(h+1\right)^{2}=\left(x-h\right)^{2}+2\left(x+1\right)
Tarkastele lauseketta \left(x-h\right)\left(x+h\right). Kertolasku voidaan muuntaa neliöiden erotukseksi seuraavalla säännöllä: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}.
x^{2}-h^{2}+h^{2}+2h+1=\left(x-h\right)^{2}+2\left(x+1\right)
Käytä binomilausetta \left(a+b\right)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2} yhtälön \left(h+1\right)^{2} laajentamiseen.
x^{2}+2h+1=\left(x-h\right)^{2}+2\left(x+1\right)
Selvitä 0 yhdistämällä -h^{2} ja h^{2}.
x^{2}+2h+1=x^{2}-2xh+h^{2}+2\left(x+1\right)
Käytä binomilausetta \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} yhtälön \left(x-h\right)^{2} laajentamiseen.
x^{2}+2h+1=x^{2}-2xh+h^{2}+2x+2
Laske lukujen 2 ja x+1 tulo käyttämällä osittelulakia.
x^{2}+2h+1-x^{2}=-2xh+h^{2}+2x+2
Vähennä x^{2} molemmilta puolilta.
2h+1=-2xh+h^{2}+2x+2
Selvitä 0 yhdistämällä x^{2} ja -x^{2}.
-2xh+h^{2}+2x+2=2h+1
Vaihda puolia niin, että kaikki muuttujat ovat vasemmalla puolella.
-2xh+2x+2=2h+1-h^{2}
Vähennä h^{2} molemmilta puolilta.
-2xh+2x=2h+1-h^{2}-2
Vähennä 2 molemmilta puolilta.
-2xh+2x=2h-1-h^{2}
Vähennä 2 luvusta 1 saadaksesi tuloksen -1.
\left(-2h+2\right)x=2h-1-h^{2}
Yhdistä kaikki termit, jotka sisältävät x:n.
\left(2-2h\right)x=-h^{2}+2h-1
Yhtälö on perusmuodossa.
\frac{\left(2-2h\right)x}{2-2h}=-\frac{\left(h-1\right)^{2}}{2-2h}
Jaa molemmat puolet luvulla -2h+2.
x=-\frac{\left(h-1\right)^{2}}{2-2h}
Jakaminen luvulla -2h+2 kumoaa kertomisen luvulla -2h+2.
x=\frac{h-1}{2}
Jaa -\left(h-1\right)^{2} luvulla -2h+2.