Hyppää pääsisältöön
Ratkaise muuttujan k suhteen
Tick mark Image

Samanlaisia ongelmia verkkohausta

Jakaa

\left(k-1\right)^{2}=0
Ratkaise epäyhtälö jakamalla vasen puoli tekijöihin. Toisen asteen polynomi voidaan jakaa tekijöihin käyttämällä muunnosta ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), jossa x_{1} ja x_{2} ovat toisen asteen yhtälön ax^{2}+bx+c=0 ratkaisuja.
k=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{\left(-2\right)^{2}-4\times 1\times 1}}{2}
Kaikki kaavan ax^{2}+bx+c=0 yhtälöt voidaan ratkaista käyttämällä toisen asteen yhtälön kaavaa: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Sijoita kaavassa muuttujan 1 tilalle a, muuttujan -2 tilalle b ja muuttujan 1 tilalle c.
k=\frac{2±0}{2}
Suorita laskutoimitukset.
k=1
Ratkaisut ovat samat.
\left(k-1\right)^{2}>0
Kirjoita epäyhtälö uudelleen käyttämällä saatuja ratkaisuja.
k\neq 1
Epäyhtälö pätee, kun k\neq 1.