Hyppää pääsisältöön
Ratkaise muuttujan w suhteen
Tick mark Image

Samanlaisia ongelmia verkkohausta

Jakaa

\left(\sqrt{-2w+43}\right)^{2}=\left(w-4\right)^{2}
Korota yhtälön molemmat puolet neliöön.
-2w+43=\left(w-4\right)^{2}
Laske \sqrt{-2w+43} potenssiin 2, jolloin ratkaisuksi tulee -2w+43.
-2w+43=w^{2}-8w+16
Käytä binomilausetta \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} yhtälön \left(w-4\right)^{2} laajentamiseen.
-2w+43-w^{2}=-8w+16
Vähennä w^{2} molemmilta puolilta.
-2w+43-w^{2}+8w=16
Lisää 8w molemmille puolille.
6w+43-w^{2}=16
Selvitä 6w yhdistämällä -2w ja 8w.
6w+43-w^{2}-16=0
Vähennä 16 molemmilta puolilta.
6w+27-w^{2}=0
Vähennä 16 luvusta 43 saadaksesi tuloksen 27.
-w^{2}+6w+27=0
Järjestä polynomi perusmuotoon. Aseta termit suurimmasta potenssista pienimpään.
a+b=6 ab=-27=-27
Ratkaise yhtälö jakamalla vasen puoli tekijöihin ryhmittelyn avulla. Vasen puoli on ensin kirjoitettava uudelleen muotoon -w^{2}+aw+bw+27. Jos haluat etsiä a ja b, Määritä järjestelmä, jotta voit ratkaista sen.
-1,27 -3,9
Koska ab on negatiivinen, a ja b vastakkaisen merkit. Koska a+b on positiivinen, positiivisen luvun absoluuttinen arvo on suurempi kuin negatiivisen. Luettele kaikki tällaisia esimerkiksi tuote -27.
-1+27=26 -3+9=6
Laske kunkin parin summa.
a=9 b=-3
Ratkaisu on pari, joka antaa summa 6.
\left(-w^{2}+9w\right)+\left(-3w+27\right)
Kirjoita \left(-w^{2}+9w\right)+\left(-3w+27\right) uudelleen muodossa -w^{2}+6w+27.
-w\left(w-9\right)-3\left(w-9\right)
Jaa -w toisessa ryhmässä ensimmäisessä ja -3.
\left(w-9\right)\left(-w-3\right)
Jaa yleinen termi w-9 käyttämällä osittelu lain mukaisesti-ominaisuutta.
w=9 w=-3
Voit etsiä kaava ratkaisuja, ratkaista w-9=0 ja -w-3=0.
\sqrt{-2\times 9+43}=9-4
Korvaa w arvolla 9 yhtälössä \sqrt{-2w+43}=w-4.
5=5
Sievennä. Arvo w=9 täyttää yhtälön.
\sqrt{-2\left(-3\right)+43}=-3-4
Korvaa w arvolla -3 yhtälössä \sqrt{-2w+43}=w-4.
7=-7
Sievennä. Arvo w=-3 ei täytä yhtälöä, koska vasemmalla ja oikealla puolella on vastakkaisen merkit.
w=9
Yhtälöön\sqrt{43-2w}=w-4 on yksilöllinen ratkaisu.