برای x حل کنید
x=-4
x = -\frac{3}{2} = -1\frac{1}{2} = -1.5
گراف
اشتراک گذاشتن
رونوشتشده در تخته یادداشت
2x^{2}+\left(5\times 2+1\right)x+12=0
هر دو طرف معادله را در 2 ضرب کنید.
2x^{2}+\left(10+1\right)x+12=0
5 و 2 را برای دستیابی به 10 ضرب کنید.
2x^{2}+11x+12=0
10 و 1 را برای دریافت 11 اضافه کنید.
a+b=11 ab=2\times 12=24
برای حل معادله، با گروهبندی سمت چپ از آن فاکتور بگیرید. ابتدا، سمت چپ باید بهصورت 2x^{2}+ax+bx+12 بازنویسی شود. برای یافتن a و b، دستگاهی را که باید حل شود تشکیل دهید.
1,24 2,12 3,8 4,6
از آنجا که ab مثبت است، a و b هم علامت هستند. از آنجا که a+b مثبت است، a و b هر دو مثبت هستند. تمام جفتهای صحیح را که حاصلشان 24 است فهرست کنید.
1+24=25 2+12=14 3+8=11 4+6=10
مجموع هر زوج را محاسبه کنید.
a=3 b=8
جواب زوجی است که مجموع آن 11 است.
\left(2x^{2}+3x\right)+\left(8x+12\right)
2x^{2}+11x+12 را بهعنوان \left(2x^{2}+3x\right)+\left(8x+12\right) بازنویسی کنید.
x\left(2x+3\right)+4\left(2x+3\right)
در گروه اول از x و در گروه دوم از 4 فاکتور بگیرید.
\left(2x+3\right)\left(x+4\right)
با استفاده از خاصیت توزیعپذیری، از جمله مشترک 2x+3 فاکتور بگیرید.
x=-\frac{3}{2} x=-4
برای پیدا کردن جوابهای معادله، 2x+3=0 و x+4=0 را حل کنید.
2x^{2}+\left(5\times 2+1\right)x+12=0
هر دو طرف معادله را در 2 ضرب کنید.
2x^{2}+\left(10+1\right)x+12=0
5 و 2 را برای دستیابی به 10 ضرب کنید.
2x^{2}+11x+12=0
10 و 1 را برای دریافت 11 اضافه کنید.
x=\frac{-11±\sqrt{11^{2}-4\times 2\times 12}}{2\times 2}
این معادله به صورت استاندارد است: ax^{2}+bx+c=0. 2 را با a، 11 را با b و 12 را با c در فرمول درجه دوم، \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} جایگزین کنید.
x=\frac{-11±\sqrt{121-4\times 2\times 12}}{2\times 2}
11 را مجذور کنید.
x=\frac{-11±\sqrt{121-8\times 12}}{2\times 2}
-4 بار 2.
x=\frac{-11±\sqrt{121-96}}{2\times 2}
-8 بار 12.
x=\frac{-11±\sqrt{25}}{2\times 2}
121 را به -96 اضافه کنید.
x=\frac{-11±5}{2\times 2}
ریشه دوم 25 را به دست آورید.
x=\frac{-11±5}{4}
2 بار 2.
x=-\frac{6}{4}
اکنون معادله x=\frac{-11±5}{4} را وقتی که ± مثبت است حل کنید. -11 را به 5 اضافه کنید.
x=-\frac{3}{2}
کسر \frac{-6}{4} را با ریشه گرفتن و ساده کردن 2، به کمترین عبارتها کاهش دهید.
x=-\frac{16}{4}
اکنون معادله x=\frac{-11±5}{4} وقتی که ± منفی است حل کنید. 5 را از -11 تفریق کنید.
x=-4
-16 را بر 4 تقسیم کنید.
x=-\frac{3}{2} x=-4
این معادله اکنون حل شده است.
2x^{2}+\left(5\times 2+1\right)x+12=0
هر دو طرف معادله را در 2 ضرب کنید.
2x^{2}+\left(10+1\right)x+12=0
5 و 2 را برای دستیابی به 10 ضرب کنید.
2x^{2}+11x+12=0
10 و 1 را برای دریافت 11 اضافه کنید.
2x^{2}+11x=-12
12 را از هر دو طرف تفریق کنید. هر چیزی که از صفر کم میشود، منفی خودش میشود.
\frac{2x^{2}+11x}{2}=-\frac{12}{2}
هر دو طرف بر 2 تقسیم شوند.
x^{2}+\frac{11}{2}x=-\frac{12}{2}
تقسیم بر 2، ضرب در 2 را لغو میکند.
x^{2}+\frac{11}{2}x=-6
-12 را بر 2 تقسیم کنید.
x^{2}+\frac{11}{2}x+\left(\frac{11}{4}\right)^{2}=-6+\left(\frac{11}{4}\right)^{2}
\frac{11}{2}، ضريب جمله x را بر 2 تقسیم کنید تا حاصل \frac{11}{4} شود. سپس مجذور \frac{11}{4} را به هر دو طرف معادله اضافه کنید. این مرحله، طرف چپ معادله را به یک مربع کامل تبدیل میکند.
x^{2}+\frac{11}{2}x+\frac{121}{16}=-6+\frac{121}{16}
\frac{11}{4} را با مجذور کردن صورت کسر و مخرج کسر مجذور کنید.
x^{2}+\frac{11}{2}x+\frac{121}{16}=\frac{25}{16}
-6 را به \frac{121}{16} اضافه کنید.
\left(x+\frac{11}{4}\right)^{2}=\frac{25}{16}
عامل x^{2}+\frac{11}{2}x+\frac{121}{16}. در مجموع، هرگاه x^{2}+bx+c یک مربع کامل باشد میتواند همیشه به عنوان \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2} فاکتورگیری شود.
\sqrt{\left(x+\frac{11}{4}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{25}{16}}
ریشه دوم هر دو طرف معادله را به دست آورید.
x+\frac{11}{4}=\frac{5}{4} x+\frac{11}{4}=-\frac{5}{4}
ساده کنید.
x=-\frac{3}{2} x=-4
\frac{11}{4} را از هر دو طرف معادله تفریق کنید.
نمونه
معادله درجه دوم
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
مثلثات
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
معادله خطی
y = 3x + 4
حساب
699 * 533
ماتریس
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
معادله همزمان
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
تمایز
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ادغام
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
محدودیت
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}