پرش به محتوای اصلی
عامل
Tick mark Image
ارزیابی
Tick mark Image
گراف

مشکلات مشابه از جستجوی وب

اشتراک گذاشتن

5\left(-x^{2}+2x+3\right)
5 را فاکتور بگیرید.
a+b=2 ab=-3=-3
-x^{2}+2x+3 را در نظر بگیرید. با گروه‌بندی عبارت، از آن فاکتور بگیرید. ابتدا، عبارت باید به‌صورت -x^{2}+ax+bx+3 بازنویسی شود. برای یافتن a و b، دستگاهی را که باید حل شود تشکیل دهید.
a=3 b=-1
از آنجا که ab منفی است، a و b علامت مخالف هم دارند. از آنجا که a+b مثبت است، عدد مثبت قدر مطلق بزرگتری نسبت به عدد منفی دارد. تنها جواب دستگاه این زوج است.
\left(-x^{2}+3x\right)+\left(-x+3\right)
-x^{2}+2x+3 را به‌عنوان \left(-x^{2}+3x\right)+\left(-x+3\right) بازنویسی کنید.
-x\left(x-3\right)-\left(x-3\right)
در گروه اول از -x و در گروه دوم از -1 فاکتور بگیرید.
\left(x-3\right)\left(-x-1\right)
با استفاده از خاصیت توزیع‌پذیری، از جمله مشترک x-3 فاکتور بگیرید.
5\left(x-3\right)\left(-x-1\right)
عبارت فاکتورگیری‌شده کامل را بازنویسی کنید.
-5x^{2}+10x+15=0
چند جمله‌ای درجه دوم را می‌توان با استفاده از تبدیل ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right) فاکتور گرفت، به طوری که x_{1} و x_{2} راه حل معادله درجه دوم ax^{2}+bx+c=0 است.
x=\frac{-10±\sqrt{10^{2}-4\left(-5\right)\times 15}}{2\left(-5\right)}
همه معادله‌های به صورت ax^{2}+bx+c=0 را می‌توان با استفاده از فرمول درجه دوم حل کرد: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. فرمول درجه دوم دو راه‌حل ارائه می‌کند، یکی زمانی که ± یک به‌علاوه و دیگری زمامی که یک تفریق است.
x=\frac{-10±\sqrt{100-4\left(-5\right)\times 15}}{2\left(-5\right)}
10 را مجذور کنید.
x=\frac{-10±\sqrt{100+20\times 15}}{2\left(-5\right)}
-4 بار -5.
x=\frac{-10±\sqrt{100+300}}{2\left(-5\right)}
20 بار 15.
x=\frac{-10±\sqrt{400}}{2\left(-5\right)}
100 را به 300 اضافه کنید.
x=\frac{-10±20}{2\left(-5\right)}
ریشه دوم 400 را به دست آورید.
x=\frac{-10±20}{-10}
2 بار -5.
x=\frac{10}{-10}
اکنون معادله x=\frac{-10±20}{-10} را وقتی که ± مثبت است حل کنید. -10 را به 20 اضافه کنید.
x=-1
10 را بر -10 تقسیم کنید.
x=-\frac{30}{-10}
اکنون معادله x=\frac{-10±20}{-10} وقتی که ± منفی است حل کنید. 20 را از -10 تفریق کنید.
x=3
-30 را بر -10 تقسیم کنید.
-5x^{2}+10x+15=-5\left(x-\left(-1\right)\right)\left(x-3\right)
عبارت اصلی را با استفاده از ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right) فاکتور بگیرید. -1 را برای x_{1} و 3 را برای x_{2} جایگزین کنید.
-5x^{2}+10x+15=-5\left(x+1\right)\left(x-3\right)
همه عبارت‌های فرم p-\left(-q\right) را به p+q ساده کنید.