پرش به محتوای اصلی
برای x حل کنید
Tick mark Image
گراف

مشکلات مشابه از جستجوی وب

اشتراک گذاشتن

x\left(8x-2\right)=0
x را فاکتور بگیرید.
x=0 x=\frac{1}{4}
برای پیدا کردن جواب‌های معادله، x=0 و 8x-2=0 را حل کنید.
8x^{2}-2x=0
همه معادله‌های به صورت ax^{2}+bx+c=0 را می‌توان با استفاده از فرمول درجه دوم حل کرد: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. فرمول درجه دوم دو راه‌حل ارائه می‌کند، یکی زمانی که ± یک به‌علاوه و دیگری زمامی که یک تفریق است.
x=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{\left(-2\right)^{2}}}{2\times 8}
این معادله به صورت استاندارد است: ax^{2}+bx+c=0. 8 را با a، -2 را با b و 0 را با c در فرمول درجه دوم، \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} جایگزین کنید.
x=\frac{-\left(-2\right)±2}{2\times 8}
ریشه دوم \left(-2\right)^{2} را به دست آورید.
x=\frac{2±2}{2\times 8}
متضاد -2 عبارت است از 2.
x=\frac{2±2}{16}
2 بار 8.
x=\frac{4}{16}
اکنون معادله x=\frac{2±2}{16} را وقتی که ± مثبت است حل کنید. 2 را به 2 اضافه کنید.
x=\frac{1}{4}
کسر \frac{4}{16} را با ریشه گرفتن و ساده کردن 4، به کمترین عبارت‌ها کاهش دهید.
x=\frac{0}{16}
اکنون معادله x=\frac{2±2}{16} وقتی که ± منفی است حل کنید. 2 را از 2 تفریق کنید.
x=0
0 را بر 16 تقسیم کنید.
x=\frac{1}{4} x=0
این معادله اکنون حل شده است.
8x^{2}-2x=0
معادلات درجه دوم مانند این مورد را می‌توان با تکمیل مربع حل کرد. به منظور تکمیل مربع، معادله باید ابتدا در قالب x^{2}+bx=c باشد.
\frac{8x^{2}-2x}{8}=\frac{0}{8}
هر دو طرف بر 8 تقسیم شوند.
x^{2}+\left(-\frac{2}{8}\right)x=\frac{0}{8}
تقسیم بر 8، ضرب در 8 را لغو می‌کند.
x^{2}-\frac{1}{4}x=\frac{0}{8}
کسر \frac{-2}{8} را با ریشه گرفتن و ساده کردن 2، به کمترین عبارت‌ها کاهش دهید.
x^{2}-\frac{1}{4}x=0
0 را بر 8 تقسیم کنید.
x^{2}-\frac{1}{4}x+\left(-\frac{1}{8}\right)^{2}=\left(-\frac{1}{8}\right)^{2}
-\frac{1}{4}، ضريب جمله x را بر 2 تقسیم کنید تا حاصل -\frac{1}{8} شود. سپس مجذور -\frac{1}{8} را به هر دو طرف معادله اضافه کنید. این مرحله، طرف چپ معادله را به یک مربع کامل تبدیل می‌کند.
x^{2}-\frac{1}{4}x+\frac{1}{64}=\frac{1}{64}
-\frac{1}{8} را با مجذور کردن صورت کسر و مخرج کسر مجذور کنید.
\left(x-\frac{1}{8}\right)^{2}=\frac{1}{64}
عامل x^{2}-\frac{1}{4}x+\frac{1}{64}. در مجموع، هرگاه x^{2}+bx+c یک مربع کامل باشد می‌تواند همیشه به عنوان \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2} فاکتورگیری شود.
\sqrt{\left(x-\frac{1}{8}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{1}{64}}
ریشه دوم هر دو طرف معادله را به دست آورید.
x-\frac{1}{8}=\frac{1}{8} x-\frac{1}{8}=-\frac{1}{8}
ساده کنید.
x=\frac{1}{4} x=0
\frac{1}{8} را به هر دو طرف معامله اضافه کنید.