برای x حل کنید
x=-6
x=0
گراف
مسابقه
Polynomial
5x(x+6)=0
اشتراک گذاشتن
رونوشتشده در تخته یادداشت
5x^{2}+30x=0
از اموال توزیعی برای ضرب 5x در x+6 استفاده کنید.
x\left(5x+30\right)=0
x را فاکتور بگیرید.
x=0 x=-6
برای پیدا کردن جوابهای معادله، x=0 و 5x+30=0 را حل کنید.
5x^{2}+30x=0
از اموال توزیعی برای ضرب 5x در x+6 استفاده کنید.
x=\frac{-30±\sqrt{30^{2}}}{2\times 5}
این معادله به صورت استاندارد است: ax^{2}+bx+c=0. 5 را با a، 30 را با b و 0 را با c در فرمول درجه دوم، \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} جایگزین کنید.
x=\frac{-30±30}{2\times 5}
ریشه دوم 30^{2} را به دست آورید.
x=\frac{-30±30}{10}
2 بار 5.
x=\frac{0}{10}
اکنون معادله x=\frac{-30±30}{10} را وقتی که ± مثبت است حل کنید. -30 را به 30 اضافه کنید.
x=0
0 را بر 10 تقسیم کنید.
x=-\frac{60}{10}
اکنون معادله x=\frac{-30±30}{10} وقتی که ± منفی است حل کنید. 30 را از -30 تفریق کنید.
x=-6
-60 را بر 10 تقسیم کنید.
x=0 x=-6
این معادله اکنون حل شده است.
5x^{2}+30x=0
از اموال توزیعی برای ضرب 5x در x+6 استفاده کنید.
\frac{5x^{2}+30x}{5}=\frac{0}{5}
هر دو طرف بر 5 تقسیم شوند.
x^{2}+\frac{30}{5}x=\frac{0}{5}
تقسیم بر 5، ضرب در 5 را لغو میکند.
x^{2}+6x=\frac{0}{5}
30 را بر 5 تقسیم کنید.
x^{2}+6x=0
0 را بر 5 تقسیم کنید.
x^{2}+6x+3^{2}=3^{2}
6، ضريب جمله x را بر 2 تقسیم کنید تا حاصل 3 شود. سپس مجذور 3 را به هر دو طرف معادله اضافه کنید. این مرحله، طرف چپ معادله را به یک مربع کامل تبدیل میکند.
x^{2}+6x+9=9
3 را مجذور کنید.
\left(x+3\right)^{2}=9
عامل x^{2}+6x+9. در مجموع، هرگاه x^{2}+bx+c یک مربع کامل باشد میتواند همیشه به عنوان \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2} فاکتورگیری شود.
\sqrt{\left(x+3\right)^{2}}=\sqrt{9}
ریشه دوم هر دو طرف معادله را به دست آورید.
x+3=3 x+3=-3
ساده کنید.
x=0 x=-6
3 را از هر دو طرف معادله تفریق کنید.
نمونه
معادله درجه دوم
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
مثلثات
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
معادله خطی
y = 3x + 4
حساب
699 * 533
ماتریس
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
معادله همزمان
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
تمایز
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ادغام
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
محدودیت
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}