عامل
\left(4t-1\right)\left(t+4\right)
ارزیابی
\left(4t-1\right)\left(t+4\right)
اشتراک گذاشتن
رونوشتشده در تخته یادداشت
a+b=15 ab=4\left(-4\right)=-16
با گروهبندی عبارت، از آن فاکتور بگیرید. ابتدا، عبارت باید بهصورت 4t^{2}+at+bt-4 بازنویسی شود. برای یافتن a و b، دستگاهی را که باید حل شود تشکیل دهید.
-1,16 -2,8 -4,4
از آنجا که ab منفی است، a و b علامت مخالف هم دارند. از آنجا که a+b مثبت است، عدد مثبت قدر مطلق بزرگتری نسبت به عدد منفی دارد. تمام جفتهای صحیح را که حاصلشان -16 است فهرست کنید.
-1+16=15 -2+8=6 -4+4=0
مجموع هر زوج را محاسبه کنید.
a=-1 b=16
جواب زوجی است که مجموع آن 15 است.
\left(4t^{2}-t\right)+\left(16t-4\right)
4t^{2}+15t-4 را بهعنوان \left(4t^{2}-t\right)+\left(16t-4\right) بازنویسی کنید.
t\left(4t-1\right)+4\left(4t-1\right)
در گروه اول از t و در گروه دوم از 4 فاکتور بگیرید.
\left(4t-1\right)\left(t+4\right)
با استفاده از خاصیت توزیعپذیری، از جمله مشترک 4t-1 فاکتور بگیرید.
4t^{2}+15t-4=0
چند جملهای درجه دوم را میتوان با استفاده از تبدیل ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right) فاکتور گرفت، به طوری که x_{1} و x_{2} راه حل معادله درجه دوم ax^{2}+bx+c=0 است.
t=\frac{-15±\sqrt{15^{2}-4\times 4\left(-4\right)}}{2\times 4}
همه معادلههای به صورت ax^{2}+bx+c=0 را میتوان با استفاده از فرمول درجه دوم حل کرد: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. فرمول درجه دوم دو راهحل ارائه میکند، یکی زمانی که ± یک بهعلاوه و دیگری زمامی که یک تفریق است.
t=\frac{-15±\sqrt{225-4\times 4\left(-4\right)}}{2\times 4}
15 را مجذور کنید.
t=\frac{-15±\sqrt{225-16\left(-4\right)}}{2\times 4}
-4 بار 4.
t=\frac{-15±\sqrt{225+64}}{2\times 4}
-16 بار -4.
t=\frac{-15±\sqrt{289}}{2\times 4}
225 را به 64 اضافه کنید.
t=\frac{-15±17}{2\times 4}
ریشه دوم 289 را به دست آورید.
t=\frac{-15±17}{8}
2 بار 4.
t=\frac{2}{8}
اکنون معادله t=\frac{-15±17}{8} را وقتی که ± مثبت است حل کنید. -15 را به 17 اضافه کنید.
t=\frac{1}{4}
کسر \frac{2}{8} را با ریشه گرفتن و ساده کردن 2، به کمترین عبارتها کاهش دهید.
t=-\frac{32}{8}
اکنون معادله t=\frac{-15±17}{8} وقتی که ± منفی است حل کنید. 17 را از -15 تفریق کنید.
t=-4
-32 را بر 8 تقسیم کنید.
4t^{2}+15t-4=4\left(t-\frac{1}{4}\right)\left(t-\left(-4\right)\right)
عبارت اصلی را با استفاده از ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right) فاکتور بگیرید. \frac{1}{4} را برای x_{1} و -4 را برای x_{2} جایگزین کنید.
4t^{2}+15t-4=4\left(t-\frac{1}{4}\right)\left(t+4\right)
همه عبارتهای فرم p-\left(-q\right) را به p+q ساده کنید.
4t^{2}+15t-4=4\times \frac{4t-1}{4}\left(t+4\right)
با یافتن یک مخرج مشترک و تفریق صورتهای کسر، \frac{1}{4} را از t تفریق کنید. سپس در صورت امکان، کسر را به کمترین حالت ممکن ساده کنید.
4t^{2}+15t-4=\left(4t-1\right)\left(t+4\right)
بزرگترین عامل مشترک را از4 در 4 و 4 کم کنید.
نمونه
معادله درجه دوم
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
مثلثات
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
معادله خطی
y = 3x + 4
حساب
699 * 533
ماتریس
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
معادله همزمان
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
تمایز
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ادغام
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
محدودیت
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}