پرش به محتوای اصلی
برای x حل کنید
Tick mark Image
گراف

مشکلات مشابه از جستجوی وب

اشتراک گذاشتن

2x-5=\sqrt{4x}
5 را از هر دو طرف معادله تفریق کنید.
\left(2x-5\right)^{2}=\left(\sqrt{4x}\right)^{2}
هر دو طرف معادله را مربع کنید.
4x^{2}-20x+25=\left(\sqrt{4x}\right)^{2}
از قضیه دو جمله‌ای \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} برای گسترش \left(2x-5\right)^{2} استفاده کنید.
4x^{2}-20x+25=4x
\sqrt{4x} را به توان 2 محاسبه کنید و 4x را به دست آورید.
4x^{2}-20x+25-4x=0
4x را از هر دو طرف تفریق کنید.
4x^{2}-24x+25=0
-20x و -4x را برای به دست آوردن -24x ترکیب کنید.
x=\frac{-\left(-24\right)±\sqrt{\left(-24\right)^{2}-4\times 4\times 25}}{2\times 4}
این معادله به صورت استاندارد است: ax^{2}+bx+c=0. 4 را با a، -24 را با b و 25 را با c در فرمول درجه دوم، \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} جایگزین کنید.
x=\frac{-\left(-24\right)±\sqrt{576-4\times 4\times 25}}{2\times 4}
-24 را مجذور کنید.
x=\frac{-\left(-24\right)±\sqrt{576-16\times 25}}{2\times 4}
-4 بار 4.
x=\frac{-\left(-24\right)±\sqrt{576-400}}{2\times 4}
-16 بار 25.
x=\frac{-\left(-24\right)±\sqrt{176}}{2\times 4}
576 را به -400 اضافه کنید.
x=\frac{-\left(-24\right)±4\sqrt{11}}{2\times 4}
ریشه دوم 176 را به دست آورید.
x=\frac{24±4\sqrt{11}}{2\times 4}
متضاد -24 عبارت است از 24.
x=\frac{24±4\sqrt{11}}{8}
2 بار 4.
x=\frac{4\sqrt{11}+24}{8}
اکنون معادله x=\frac{24±4\sqrt{11}}{8} را وقتی که ± مثبت است حل کنید. 24 را به 4\sqrt{11} اضافه کنید.
x=\frac{\sqrt{11}}{2}+3
24+4\sqrt{11} را بر 8 تقسیم کنید.
x=\frac{24-4\sqrt{11}}{8}
اکنون معادله x=\frac{24±4\sqrt{11}}{8} وقتی که ± منفی است حل کنید. 4\sqrt{11} را از 24 تفریق کنید.
x=-\frac{\sqrt{11}}{2}+3
24-4\sqrt{11} را بر 8 تقسیم کنید.
x=\frac{\sqrt{11}}{2}+3 x=-\frac{\sqrt{11}}{2}+3
این معادله اکنون حل شده است.
2\left(\frac{\sqrt{11}}{2}+3\right)=5+\sqrt{4\left(\frac{\sqrt{11}}{2}+3\right)}
\frac{\sqrt{11}}{2}+3 به جای x در معادله 2x=5+\sqrt{4x} جایگزین شود.
11^{\frac{1}{2}}+6=6+11^{\frac{1}{2}}
ساده کنید. مقدار x=\frac{\sqrt{11}}{2}+3 معادله را برآورده می کند.
2\left(-\frac{\sqrt{11}}{2}+3\right)=5+\sqrt{4\left(-\frac{\sqrt{11}}{2}+3\right)}
-\frac{\sqrt{11}}{2}+3 به جای x در معادله 2x=5+\sqrt{4x} جایگزین شود.
-11^{\frac{1}{2}}+6=4+11^{\frac{1}{2}}
ساده کنید. مقدار x=-\frac{\sqrt{11}}{2}+3 معادله را برآورده نمی کند.
x=\frac{\sqrt{11}}{2}+3
معادله 2x-5=\sqrt{4x} یک راه حل منحصر به فرد دارد.