برای x حل کنید
x=-3
x=0
گراف
اشتراک گذاشتن
رونوشتشده در تخته یادداشت
x\left(0.1x+0.3\right)=0
x را فاکتور بگیرید.
x=0 x=-3
برای پیدا کردن جوابهای معادله، x=0 و \frac{x+3}{10}=0 را حل کنید.
0.1x^{2}+0.3x=0
همه معادلههای به صورت ax^{2}+bx+c=0 را میتوان با استفاده از فرمول درجه دوم حل کرد: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. فرمول درجه دوم دو راهحل ارائه میکند، یکی زمانی که ± یک بهعلاوه و دیگری زمامی که یک تفریق است.
x=\frac{-0.3±\sqrt{0.3^{2}}}{2\times 0.1}
این معادله به صورت استاندارد است: ax^{2}+bx+c=0. 0.1 را با a، 0.3 را با b و 0 را با c در فرمول درجه دوم، \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} جایگزین کنید.
x=\frac{-0.3±\frac{3}{10}}{2\times 0.1}
ریشه دوم 0.3^{2} را به دست آورید.
x=\frac{-0.3±\frac{3}{10}}{0.2}
2 بار 0.1.
x=\frac{0}{0.2}
اکنون معادله x=\frac{-0.3±\frac{3}{10}}{0.2} را وقتی که ± مثبت است حل کنید. با یافتن یک مخرج مشترک و اضافه کردن صورت کسرها، -0.3 را به \frac{3}{10} اضافه کنید. سپس در صورت امکان، کسر را به کمترین حالت ممکن ساده کنید.
x=0
0 را بر 0.2 با ضرب 0 در معکوس 0.2 تقسیم کنید.
x=-\frac{\frac{3}{5}}{0.2}
اکنون معادله x=\frac{-0.3±\frac{3}{10}}{0.2} وقتی که ± منفی است حل کنید. با یافتن یک مخرج مشترک و تفریق صورتهای کسر، \frac{3}{10} را از -0.3 تفریق کنید. سپس در صورت امکان، کسر را به کمترین حالت ممکن ساده کنید.
x=-3
-\frac{3}{5} را بر 0.2 با ضرب -\frac{3}{5} در معکوس 0.2 تقسیم کنید.
x=0 x=-3
این معادله اکنون حل شده است.
0.1x^{2}+0.3x=0
معادلات درجه دوم مانند این مورد را میتوان با تکمیل مربع حل کرد. به منظور تکمیل مربع، معادله باید ابتدا در قالب x^{2}+bx=c باشد.
\frac{0.1x^{2}+0.3x}{0.1}=\frac{0}{0.1}
هر دو طرف در 10 ضرب شوند.
x^{2}+\frac{0.3}{0.1}x=\frac{0}{0.1}
تقسیم بر 0.1، ضرب در 0.1 را لغو میکند.
x^{2}+3x=\frac{0}{0.1}
0.3 را بر 0.1 با ضرب 0.3 در معکوس 0.1 تقسیم کنید.
x^{2}+3x=0
0 را بر 0.1 با ضرب 0 در معکوس 0.1 تقسیم کنید.
x^{2}+3x+\left(\frac{3}{2}\right)^{2}=\left(\frac{3}{2}\right)^{2}
3، ضريب جمله x را بر 2 تقسیم کنید تا حاصل \frac{3}{2} شود. سپس مجذور \frac{3}{2} را به هر دو طرف معادله اضافه کنید. این مرحله، طرف چپ معادله را به یک مربع کامل تبدیل میکند.
x^{2}+3x+\frac{9}{4}=\frac{9}{4}
\frac{3}{2} را با مجذور کردن صورت کسر و مخرج کسر مجذور کنید.
\left(x+\frac{3}{2}\right)^{2}=\frac{9}{4}
عامل x^{2}+3x+\frac{9}{4}. در مجموع، هرگاه x^{2}+bx+c یک مربع کامل باشد میتواند همیشه به عنوان \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2} فاکتورگیری شود.
\sqrt{\left(x+\frac{3}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{9}{4}}
ریشه دوم هر دو طرف معادله را به دست آورید.
x+\frac{3}{2}=\frac{3}{2} x+\frac{3}{2}=-\frac{3}{2}
ساده کنید.
x=0 x=-3
\frac{3}{2} را از هر دو طرف معادله تفریق کنید.
نمونه
معادله درجه دوم
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
مثلثات
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
معادله خطی
y = 3x + 4
حساب
699 * 533
ماتریس
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
معادله همزمان
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
تمایز
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ادغام
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
محدودیت
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}