پرش به محتوای اصلی
برای x حل کنید
Tick mark Image
گراف

مشکلات مشابه از جستجوی وب

اشتراک گذاشتن

25x^{2}-20x+4-\left(2x-1\right)\left(2x+1\right)=47+x
از قضیه دو جمله‌ای \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} برای گسترش \left(5x-2\right)^{2} استفاده کنید.
25x^{2}-20x+4-\left(\left(2x\right)^{2}-1\right)=47+x
\left(2x-1\right)\left(2x+1\right) را در نظر بگیرید. عمل ضرب را می‌توان با استفاده از قاعده \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2} به تفاضل مربع‌ها تغییر داد. 1 را مجذور کنید.
25x^{2}-20x+4-\left(2^{2}x^{2}-1\right)=47+x
\left(2x\right)^{2} را بسط دهید.
25x^{2}-20x+4-\left(4x^{2}-1\right)=47+x
2 را به توان 2 محاسبه کنید و 4 را به دست آورید.
25x^{2}-20x+4-4x^{2}+1=47+x
برای پیدا کردن متضاد 4x^{2}-1، متضاد هر اصطلاح پیدا شود.
21x^{2}-20x+4+1=47+x
25x^{2} و -4x^{2} را برای به دست آوردن 21x^{2} ترکیب کنید.
21x^{2}-20x+5=47+x
4 و 1 را برای دریافت 5 اضافه کنید.
21x^{2}-20x+5-47=x
47 را از هر دو طرف تفریق کنید.
21x^{2}-20x-42=x
تفریق 47 را از 5 برای به دست آوردن -42 تفریق کنید.
21x^{2}-20x-42-x=0
x را از هر دو طرف تفریق کنید.
21x^{2}-21x-42=0
-20x و -x را برای به دست آوردن -21x ترکیب کنید.
x^{2}-x-2=0
هر دو طرف بر 21 تقسیم شوند.
a+b=-1 ab=1\left(-2\right)=-2
برای حل معادله، با گروه‌بندی سمت چپ از آن فاکتور بگیرید. ابتدا، سمت چپ باید به‌صورت x^{2}+ax+bx-2 بازنویسی شود. برای یافتن a و b، دستگاهی را که باید حل شود تشکیل دهید.
a=-2 b=1
از آنجا که ab منفی است، a و b علامت مخالف هم دارند. از آنجا که a+b منفی است، عدد منفی قدر مطلق بزرگتری نسبت به عدد مثبت دارد. تنها جواب دستگاه این زوج است.
\left(x^{2}-2x\right)+\left(x-2\right)
x^{2}-x-2 را به‌عنوان \left(x^{2}-2x\right)+\left(x-2\right) بازنویسی کنید.
x\left(x-2\right)+x-2
از x در x^{2}-2x فاکتور بگیرید.
\left(x-2\right)\left(x+1\right)
با استفاده از خاصیت توزیع‌پذیری، از جمله مشترک x-2 فاکتور بگیرید.
x=2 x=-1
برای پیدا کردن جواب‌های معادله، x-2=0 و x+1=0 را حل کنید.
25x^{2}-20x+4-\left(2x-1\right)\left(2x+1\right)=47+x
از قضیه دو جمله‌ای \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} برای گسترش \left(5x-2\right)^{2} استفاده کنید.
25x^{2}-20x+4-\left(\left(2x\right)^{2}-1\right)=47+x
\left(2x-1\right)\left(2x+1\right) را در نظر بگیرید. عمل ضرب را می‌توان با استفاده از قاعده \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2} به تفاضل مربع‌ها تغییر داد. 1 را مجذور کنید.
25x^{2}-20x+4-\left(2^{2}x^{2}-1\right)=47+x
\left(2x\right)^{2} را بسط دهید.
25x^{2}-20x+4-\left(4x^{2}-1\right)=47+x
2 را به توان 2 محاسبه کنید و 4 را به دست آورید.
25x^{2}-20x+4-4x^{2}+1=47+x
برای پیدا کردن متضاد 4x^{2}-1، متضاد هر اصطلاح پیدا شود.
21x^{2}-20x+4+1=47+x
25x^{2} و -4x^{2} را برای به دست آوردن 21x^{2} ترکیب کنید.
21x^{2}-20x+5=47+x
4 و 1 را برای دریافت 5 اضافه کنید.
21x^{2}-20x+5-47=x
47 را از هر دو طرف تفریق کنید.
21x^{2}-20x-42=x
تفریق 47 را از 5 برای به دست آوردن -42 تفریق کنید.
21x^{2}-20x-42-x=0
x را از هر دو طرف تفریق کنید.
21x^{2}-21x-42=0
-20x و -x را برای به دست آوردن -21x ترکیب کنید.
x=\frac{-\left(-21\right)±\sqrt{\left(-21\right)^{2}-4\times 21\left(-42\right)}}{2\times 21}
این معادله به صورت استاندارد است: ax^{2}+bx+c=0. 21 را با a، -21 را با b و -42 را با c در فرمول درجه دوم، \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} جایگزین کنید.
x=\frac{-\left(-21\right)±\sqrt{441-4\times 21\left(-42\right)}}{2\times 21}
-21 را مجذور کنید.
x=\frac{-\left(-21\right)±\sqrt{441-84\left(-42\right)}}{2\times 21}
-4 بار 21.
x=\frac{-\left(-21\right)±\sqrt{441+3528}}{2\times 21}
-84 بار -42.
x=\frac{-\left(-21\right)±\sqrt{3969}}{2\times 21}
441 را به 3528 اضافه کنید.
x=\frac{-\left(-21\right)±63}{2\times 21}
ریشه دوم 3969 را به دست آورید.
x=\frac{21±63}{2\times 21}
متضاد -21 عبارت است از 21.
x=\frac{21±63}{42}
2 بار 21.
x=\frac{84}{42}
اکنون معادله x=\frac{21±63}{42} را وقتی که ± مثبت است حل کنید. 21 را به 63 اضافه کنید.
x=2
84 را بر 42 تقسیم کنید.
x=-\frac{42}{42}
اکنون معادله x=\frac{21±63}{42} وقتی که ± منفی است حل کنید. 63 را از 21 تفریق کنید.
x=-1
-42 را بر 42 تقسیم کنید.
x=2 x=-1
این معادله اکنون حل شده است.
25x^{2}-20x+4-\left(2x-1\right)\left(2x+1\right)=47+x
از قضیه دو جمله‌ای \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} برای گسترش \left(5x-2\right)^{2} استفاده کنید.
25x^{2}-20x+4-\left(\left(2x\right)^{2}-1\right)=47+x
\left(2x-1\right)\left(2x+1\right) را در نظر بگیرید. عمل ضرب را می‌توان با استفاده از قاعده \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2} به تفاضل مربع‌ها تغییر داد. 1 را مجذور کنید.
25x^{2}-20x+4-\left(2^{2}x^{2}-1\right)=47+x
\left(2x\right)^{2} را بسط دهید.
25x^{2}-20x+4-\left(4x^{2}-1\right)=47+x
2 را به توان 2 محاسبه کنید و 4 را به دست آورید.
25x^{2}-20x+4-4x^{2}+1=47+x
برای پیدا کردن متضاد 4x^{2}-1، متضاد هر اصطلاح پیدا شود.
21x^{2}-20x+4+1=47+x
25x^{2} و -4x^{2} را برای به دست آوردن 21x^{2} ترکیب کنید.
21x^{2}-20x+5=47+x
4 و 1 را برای دریافت 5 اضافه کنید.
21x^{2}-20x+5-x=47
x را از هر دو طرف تفریق کنید.
21x^{2}-21x+5=47
-20x و -x را برای به دست آوردن -21x ترکیب کنید.
21x^{2}-21x=47-5
5 را از هر دو طرف تفریق کنید.
21x^{2}-21x=42
تفریق 5 را از 47 برای به دست آوردن 42 تفریق کنید.
\frac{21x^{2}-21x}{21}=\frac{42}{21}
هر دو طرف بر 21 تقسیم شوند.
x^{2}+\left(-\frac{21}{21}\right)x=\frac{42}{21}
تقسیم بر 21، ضرب در 21 را لغو می‌کند.
x^{2}-x=\frac{42}{21}
-21 را بر 21 تقسیم کنید.
x^{2}-x=2
42 را بر 21 تقسیم کنید.
x^{2}-x+\left(-\frac{1}{2}\right)^{2}=2+\left(-\frac{1}{2}\right)^{2}
-1، ضريب جمله x را بر 2 تقسیم کنید تا حاصل -\frac{1}{2} شود. سپس مجذور -\frac{1}{2} را به هر دو طرف معادله اضافه کنید. این مرحله، طرف چپ معادله را به یک مربع کامل تبدیل می‌کند.
x^{2}-x+\frac{1}{4}=2+\frac{1}{4}
-\frac{1}{2} را با مجذور کردن صورت کسر و مخرج کسر مجذور کنید.
x^{2}-x+\frac{1}{4}=\frac{9}{4}
2 را به \frac{1}{4} اضافه کنید.
\left(x-\frac{1}{2}\right)^{2}=\frac{9}{4}
عامل x^{2}-x+\frac{1}{4}. در مجموع، هرگاه x^{2}+bx+c یک مربع کامل باشد می‌تواند همیشه به عنوان \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2} فاکتورگیری شود.
\sqrt{\left(x-\frac{1}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{9}{4}}
ریشه دوم هر دو طرف معادله را به دست آورید.
x-\frac{1}{2}=\frac{3}{2} x-\frac{1}{2}=-\frac{3}{2}
ساده کنید.
x=2 x=-1
\frac{1}{2} را به هر دو طرف معامله اضافه کنید.