برای x حل کنید
x=\frac{5}{13}+\frac{14}{13}i-iy
برای y حل کنید
y=ix+\left(\frac{14}{13}-\frac{5}{13}i\right)
اشتراک گذاشتن
رونوشتشده در تخته یادداشت
x+yi=\frac{4+i}{2-3i}
هر دو طرف بر 2-3i تقسیم شوند.
x+yi=\frac{\left(4+i\right)\left(2+3i\right)}{\left(2-3i\right)\left(2+3i\right)}
هر دو صورت و مخرج \frac{4+i}{2-3i} را در مزدوج مختلط مخرج کسر، 2+3i ضرب کنید.
x+yi=\frac{5+14i}{13}
عمل ضرب را در \frac{\left(4+i\right)\left(2+3i\right)}{\left(2-3i\right)\left(2+3i\right)} انجام دهید.
x+yi=\frac{5}{13}+\frac{14}{13}i
5+14i را بر 13 برای به دست آوردن \frac{5}{13}+\frac{14}{13}i تقسیم کنید.
x=\frac{5}{13}+\frac{14}{13}i-yi
yi را از هر دو طرف تفریق کنید.
x=\frac{5}{13}+\frac{14}{13}i-iy
-1 و i را برای دستیابی به -i ضرب کنید.
x+yi=\frac{4+i}{2-3i}
هر دو طرف بر 2-3i تقسیم شوند.
x+yi=\frac{\left(4+i\right)\left(2+3i\right)}{\left(2-3i\right)\left(2+3i\right)}
هر دو صورت و مخرج \frac{4+i}{2-3i} را در مزدوج مختلط مخرج کسر، 2+3i ضرب کنید.
x+yi=\frac{5+14i}{13}
عمل ضرب را در \frac{\left(4+i\right)\left(2+3i\right)}{\left(2-3i\right)\left(2+3i\right)} انجام دهید.
x+yi=\frac{5}{13}+\frac{14}{13}i
5+14i را بر 13 برای به دست آوردن \frac{5}{13}+\frac{14}{13}i تقسیم کنید.
yi=\frac{5}{13}+\frac{14}{13}i-x
x را از هر دو طرف تفریق کنید.
iy=\frac{5}{13}+\frac{14}{13}i-x
معادله به شکل استاندارد است.
\frac{iy}{i}=\frac{\frac{5}{13}+\frac{14}{13}i-x}{i}
هر دو طرف بر i تقسیم شوند.
y=\frac{\frac{5}{13}+\frac{14}{13}i-x}{i}
تقسیم بر i، ضرب در i را لغو میکند.
y=ix+\left(\frac{14}{13}-\frac{5}{13}i\right)
\frac{5}{13}+\frac{14}{13}i-x را بر i تقسیم کنید.
نمونه
معادله درجه دوم
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
مثلثات
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
معادله خطی
y = 3x + 4
حساب
699 * 533
ماتریس
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
معادله همزمان
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
تمایز
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ادغام
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
محدودیت
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}