\left\{ \begin{array} { l } { 20 + x + y = 115 } \\ { 11 x = 8 y } \end{array} \right.
برای x،y حل کنید
x=40
y=55
گراف
اشتراک گذاشتن
رونوشتشده در تخته یادداشت
x+y=115-20
اولین معادله را در نظر بگیرید. 20 را از هر دو طرف تفریق کنید.
x+y=95
تفریق 20 را از 115 برای به دست آوردن 95 تفریق کنید.
11x-8y=0
دومین معادله را در نظر بگیرید. 8y را از هر دو طرف تفریق کنید.
x+y=95,11x-8y=0
برای حل یک سری معادله با استفاده از جایگزینی، ابتدا یکی از معادلهها را برای یکی از متغیرها حل کنید. سپس نتیجه را برای آن متغیر در معادله دیگر جایگزین کنید.
x+y=95
یکی از معادلات را انتخاب کنید و با تنها نگه داشتن x در سمت چپ علامت مساوی و حل معادله، x را به دست آورید.
x=-y+95
y را از هر دو طرف معادله تفریق کنید.
11\left(-y+95\right)-8y=0
-y+95 را با x در معادله جایگزین کنید، 11x-8y=0.
-11y+1045-8y=0
11 بار -y+95.
-19y+1045=0
-11y را به -8y اضافه کنید.
-19y=-1045
1045 را از هر دو طرف معادله تفریق کنید.
y=55
هر دو طرف بر -19 تقسیم شوند.
x=-55+95
55 را با y در x=-y+95 جایگزین کنید. از آنجایی که معادله حاصل شامل تنها یک متغیر است، میتوانید به طور مستقیم برای x حل کنید.
x=40
95 را به -55 اضافه کنید.
x=40,y=55
سیستم در حال حاضر حل شده است.
x+y=115-20
اولین معادله را در نظر بگیرید. 20 را از هر دو طرف تفریق کنید.
x+y=95
تفریق 20 را از 115 برای به دست آوردن 95 تفریق کنید.
11x-8y=0
دومین معادله را در نظر بگیرید. 8y را از هر دو طرف تفریق کنید.
x+y=95,11x-8y=0
معادلات را در قالب استاندارد قرار داده و سپس از ماتریسها برای حل سیستم معادلات استفاده کنید.
\left(\begin{matrix}1&1\\11&-8\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}95\\0\end{matrix}\right)
معادلهها را به شکل ماتریس بنویسید.
inverse(\left(\begin{matrix}1&1\\11&-8\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}1&1\\11&-8\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&1\\11&-8\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}95\\0\end{matrix}\right)
معادله را از سمت چپ در ماتریس وارون \left(\begin{matrix}1&1\\11&-8\end{matrix}\right) ضرب کنید.
\left(\begin{matrix}1&0\\0&1\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&1\\11&-8\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}95\\0\end{matrix}\right)
حاصل ماتریس و وارون آن ماتریس همانی است.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=inverse(\left(\begin{matrix}1&1\\11&-8\end{matrix}\right))\left(\begin{matrix}95\\0\end{matrix}\right)
ماتریسهای سمت چپ علامت مساوی را ضرب کنید.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}-\frac{8}{-8-11}&-\frac{1}{-8-11}\\-\frac{11}{-8-11}&\frac{1}{-8-11}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}95\\0\end{matrix}\right)
برای ماتریس 2\times 2 \left(\begin{matrix}a&b\\c&d\end{matrix}\right)، ماتریس معکوس \left(\begin{matrix}\frac{d}{ad-bc}&\frac{-b}{ad-bc}\\\frac{-c}{ad-bc}&\frac{a}{ad-bc}\end{matrix}\right) است، بنابراین معادله ماتریس میتواند بهصورت مسئله ضرب ماتریس بازنویسی شود.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{8}{19}&\frac{1}{19}\\\frac{11}{19}&-\frac{1}{19}\end{matrix}\right)\left(\begin{matrix}95\\0\end{matrix}\right)
محاسبات را انجام دهید.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}\frac{8}{19}\times 95\\\frac{11}{19}\times 95\end{matrix}\right)
ماتریسها را ضرب کنید.
\left(\begin{matrix}x\\y\end{matrix}\right)=\left(\begin{matrix}40\\55\end{matrix}\right)
محاسبات را انجام دهید.
x=40,y=55
عناصر ماتریس x و y را استخراج کنید.
x+y=115-20
اولین معادله را در نظر بگیرید. 20 را از هر دو طرف تفریق کنید.
x+y=95
تفریق 20 را از 115 برای به دست آوردن 95 تفریق کنید.
11x-8y=0
دومین معادله را در نظر بگیرید. 8y را از هر دو طرف تفریق کنید.
x+y=95,11x-8y=0
برای حل با استفاده از حذف، ضرایب یکی از متغیرها باید در هر دو معادله مشابه باشد، بنابراین متغیر در زمانی که یک معادله از معادله دیگر تفریق میشود، برابر خواهد شد.
11x+11y=11\times 95,11x-8y=0
برای مساوی کردن x و 11x، همه عبارتهای موجود در هر طرف معادله اول را در 11 و همه عبارتهای موجود در هر طرف معادله دوم را در 1 ضرب کنید.
11x+11y=1045,11x-8y=0
ساده کنید.
11x-11x+11y+8y=1045
11x-8y=0 را از 11x+11y=1045 با کم کردن جملههای دارای متغیر مساوی در هر طرف علامت مساوی تفریق کنید.
11y+8y=1045
11x را به -11x اضافه کنید. عبارتهای 11x و -11x با هم ساده میشوند و معادله تنها با یک متغیر باقی میماند که میتوان آن را حل کرد.
19y=1045
11y را به 8y اضافه کنید.
y=55
هر دو طرف بر 19 تقسیم شوند.
11x-8\times 55=0
55 را با y در 11x-8y=0 جایگزین کنید. از آنجایی که معادله حاصل شامل تنها یک متغیر است، میتوانید به طور مستقیم برای x حل کنید.
11x-440=0
-8 بار 55.
11x=440
440 را به هر دو طرف معامله اضافه کنید.
x=40
هر دو طرف بر 11 تقسیم شوند.
x=40,y=55
سیستم در حال حاضر حل شده است.
نمونه
معادله درجه دوم
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
مثلثات
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
معادله خطی
y = 3x + 4
حساب
699 * 533
ماتریس
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
معادله همزمان
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
تمایز
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ادغام
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
محدودیت
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}