Eduki nagusira salto egin
Ebatzi: z
Tick mark Image

Bilaketaren antzeko arazoak webgunean

Partekatu

z=\sqrt{3}i z=-\sqrt{3}i
Ebatzi da ekuazioa.
z^{2}+3=0
Gehitu 3 bi aldeetan.
z=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times 3}}{2}
Estandarra da ekuazioaren forma: ax^{2}+bx+c=0. Ordeztu 1 balioa a balioarekin, 0 balioa b balioarekin, eta 3 balioa c balioarekin formula koadratikoan (\frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}).
z=\frac{0±\sqrt{-4\times 3}}{2}
Egin 0 ber bi.
z=\frac{0±\sqrt{-12}}{2}
Egin -4 bider 3.
z=\frac{0±2\sqrt{3}i}{2}
Atera -12 balioaren erro karratua.
z=\sqrt{3}i
Orain, ebatzi z=\frac{0±2\sqrt{3}i}{2} ekuazioa ± plus denean.
z=-\sqrt{3}i
Orain, ebatzi z=\frac{0±2\sqrt{3}i}{2} ekuazioa ± minus denean.
z=\sqrt{3}i z=-\sqrt{3}i
Ebatzi da ekuazioa.