Eduki nagusira salto egin
Ebatzi: m (complex solution)
Tick mark Image
Ebatzi: m
Tick mark Image
Ebatzi: E
Tick mark Image
Grafikoa

Bilaketaren antzeko arazoak webgunean

Partekatu

m\left(y^{2}-4y+4\right)=E
\left(y-2\right)^{2} zabaltzeko, erabili Newton-en binomioa \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2}.
my^{2}-4my+4m=E
Erabili banaketa-propietatea m eta y^{2}-4y+4 biderkatzeko.
\left(y^{2}-4y+4\right)m=E
Konbinatu m duten gai guztiak.
\frac{\left(y^{2}-4y+4\right)m}{y^{2}-4y+4}=\frac{E}{y^{2}-4y+4}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak y^{2}-4y+4 balioarekin.
m=\frac{E}{y^{2}-4y+4}
y^{2}-4y+4 balioarekin zatituz gero, y^{2}-4y+4 balioarekiko biderketa desegiten da.
m=\frac{E}{\left(y-2\right)^{2}}
Zatitu E balioa y^{2}-4y+4 balioarekin.
m\left(y^{2}-4y+4\right)=E
\left(y-2\right)^{2} zabaltzeko, erabili Newton-en binomioa \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2}.
my^{2}-4my+4m=E
Erabili banaketa-propietatea m eta y^{2}-4y+4 biderkatzeko.
\left(y^{2}-4y+4\right)m=E
Konbinatu m duten gai guztiak.
\frac{\left(y^{2}-4y+4\right)m}{y^{2}-4y+4}=\frac{E}{y^{2}-4y+4}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak y^{2}-4y+4 balioarekin.
m=\frac{E}{y^{2}-4y+4}
y^{2}-4y+4 balioarekin zatituz gero, y^{2}-4y+4 balioarekiko biderketa desegiten da.
m=\frac{E}{\left(y-2\right)^{2}}
Zatitu E balioa y^{2}-4y+4 balioarekin.