Ebatzi: a (complex solution)
\left\{\begin{matrix}a=\frac{b}{x+2b}\text{, }&x\neq -2b\\a\in \mathrm{C}\text{, }&b=x\end{matrix}\right.
Ebatzi: a
\left\{\begin{matrix}a=\frac{b}{x+2b}\text{, }&x\neq -2b\\a\in \mathrm{R}\text{, }&x=b\end{matrix}\right.
Ebatzi: b (complex solution)
\left\{\begin{matrix}\\b=x\text{, }&\text{unconditionally}\\b=\frac{ax}{1-2a}\text{, }&a\neq \frac{1}{2}\\b\in \mathrm{C}\text{, }&x=0\text{ and }a=\frac{1}{2}\end{matrix}\right.
Ebatzi: b
\left\{\begin{matrix}\\b=x\text{, }&\text{unconditionally}\\b=\frac{ax}{1-2a}\text{, }&a\neq \frac{1}{2}\\b\in \mathrm{R}\text{, }&x=0\text{ and }a=\frac{1}{2}\end{matrix}\right.
Grafikoa
Partekatu
Kopiatu portapapeletan
ax^{2}+b^{2}-2ab^{2}=bx-abx
Erabili banaketa-propietatea b-ab eta x biderkatzeko.
ax^{2}+b^{2}-2ab^{2}+abx=bx
Gehitu abx bi aldeetan.
ax^{2}-2ab^{2}+abx=bx-b^{2}
Kendu b^{2} bi aldeetatik.
\left(x^{2}-2b^{2}+bx\right)a=bx-b^{2}
Konbinatu a duten gai guztiak.
\left(x^{2}+bx-2b^{2}\right)a=bx-b^{2}
Modu arruntean dago ekuazioa.
\frac{\left(x^{2}+bx-2b^{2}\right)a}{x^{2}+bx-2b^{2}}=\frac{b\left(x-b\right)}{x^{2}+bx-2b^{2}}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak x^{2}-2b^{2}+bx balioarekin.
a=\frac{b\left(x-b\right)}{x^{2}+bx-2b^{2}}
x^{2}-2b^{2}+bx balioarekin zatituz gero, x^{2}-2b^{2}+bx balioarekiko biderketa desegiten da.
a=\frac{b}{x+2b}
Zatitu b\left(x-b\right) balioa x^{2}-2b^{2}+bx balioarekin.
ax^{2}+b^{2}-2ab^{2}=bx-abx
Erabili banaketa-propietatea b-ab eta x biderkatzeko.
ax^{2}+b^{2}-2ab^{2}+abx=bx
Gehitu abx bi aldeetan.
ax^{2}-2ab^{2}+abx=bx-b^{2}
Kendu b^{2} bi aldeetatik.
\left(x^{2}-2b^{2}+bx\right)a=bx-b^{2}
Konbinatu a duten gai guztiak.
\left(x^{2}+bx-2b^{2}\right)a=bx-b^{2}
Modu arruntean dago ekuazioa.
\frac{\left(x^{2}+bx-2b^{2}\right)a}{x^{2}+bx-2b^{2}}=\frac{b\left(x-b\right)}{x^{2}+bx-2b^{2}}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak x^{2}-2b^{2}+bx balioarekin.
a=\frac{b\left(x-b\right)}{x^{2}+bx-2b^{2}}
x^{2}-2b^{2}+bx balioarekin zatituz gero, x^{2}-2b^{2}+bx balioarekiko biderketa desegiten da.
a=\frac{b}{x+2b}
Zatitu b\left(x-b\right) balioa x^{2}-2b^{2}+bx balioarekin.
Adibideak
Ekuazio koadratikoa
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekuazio lineala
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matrizea
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Aldibereko ekuazioa
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferentziazioa
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazioa
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Mugak
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}