Eduki nagusira salto egin
Ebatzi: a (complex solution)
Tick mark Image
Ebatzi: a
Tick mark Image
Ebatzi: b
Tick mark Image
Grafikoa

Bilaketaren antzeko arazoak webgunean

Partekatu

6x^{2}+bx-2ax=b^{2}+ab
Erabili banaketa-propietatea b-2a eta x biderkatzeko.
6x^{2}+bx-2ax-ab=b^{2}
Kendu ab bi aldeetatik.
bx-2ax-ab=b^{2}-6x^{2}
Kendu 6x^{2} bi aldeetatik.
-2ax-ab=b^{2}-6x^{2}-bx
Kendu bx bi aldeetatik.
\left(-2x-b\right)a=b^{2}-6x^{2}-bx
Konbinatu a duten gai guztiak.
\left(-2x-b\right)a=b^{2}-bx-6x^{2}
Modu arruntean dago ekuazioa.
\frac{\left(-2x-b\right)a}{-2x-b}=\frac{\left(b-3x\right)\left(2x+b\right)}{-2x-b}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak -2x-b balioarekin.
a=\frac{\left(b-3x\right)\left(2x+b\right)}{-2x-b}
-2x-b balioarekin zatituz gero, -2x-b balioarekiko biderketa desegiten da.
a=3x-b
Zatitu \left(-3x+b\right)\left(2x+b\right) balioa -2x-b balioarekin.
6x^{2}+bx-2ax=b^{2}+ab
Erabili banaketa-propietatea b-2a eta x biderkatzeko.
6x^{2}+bx-2ax-ab=b^{2}
Kendu ab bi aldeetatik.
bx-2ax-ab=b^{2}-6x^{2}
Kendu 6x^{2} bi aldeetatik.
-2ax-ab=b^{2}-6x^{2}-bx
Kendu bx bi aldeetatik.
\left(-2x-b\right)a=b^{2}-6x^{2}-bx
Konbinatu a duten gai guztiak.
\left(-2x-b\right)a=b^{2}-bx-6x^{2}
Modu arruntean dago ekuazioa.
\frac{\left(-2x-b\right)a}{-2x-b}=\frac{\left(b-3x\right)\left(2x+b\right)}{-2x-b}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak -2x-b balioarekin.
a=\frac{\left(b-3x\right)\left(2x+b\right)}{-2x-b}
-2x-b balioarekin zatituz gero, -2x-b balioarekiko biderketa desegiten da.
a=3x-b
Zatitu \left(-3x+b\right)\left(2x+b\right) balioa -2x-b balioarekin.