Eduki nagusira salto egin
Ebatzi: a (complex solution)
Tick mark Image
Ebatzi: a
Tick mark Image
Ebatzi: c
Tick mark Image
Grafikoa

Bilaketaren antzeko arazoak webgunean

Partekatu

-ax=x+c
Berrantolatu gaiak.
\left(-x\right)a=x+c
Modu arruntean dago ekuazioa.
\frac{\left(-x\right)a}{-x}=\frac{x+c}{-x}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak -x balioarekin.
a=\frac{x+c}{-x}
-x balioarekin zatituz gero, -x balioarekiko biderketa desegiten da.
a=-\frac{x+c}{x}
Zatitu x+c balioa -x balioarekin.
-ax=x+c
Berrantolatu gaiak.
\left(-x\right)a=x+c
Modu arruntean dago ekuazioa.
\frac{\left(-x\right)a}{-x}=\frac{x+c}{-x}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak -x balioarekin.
a=\frac{x+c}{-x}
-x balioarekin zatituz gero, -x balioarekiko biderketa desegiten da.
a=-\frac{x+c}{x}
Zatitu x+c balioa -x balioarekin.
c+x=\left(-a\right)x
Trukatu aldeak, aldagaiak ezkerraldean egon daitezen.
c=\left(-a\right)x-x
Kendu x bi aldeetatik.
c=-ax-x
Berrantolatu gaiak.