Ebatzi: x
x=\frac{3y-29}{4}
Ebatzi: y
y=\frac{4x+29}{3}
Grafikoa
Partekatu
Kopiatu portapapeletan
xy+x+5y+5=\left(x+8\right)\left(y-3\right)
Erabili banaketa-propietatea x+5 eta y+1 biderkatzeko.
xy+x+5y+5=xy-3x+8y-24
Erabili banaketa-propietatea x+8 eta y-3 biderkatzeko.
xy+x+5y+5-xy=-3x+8y-24
Kendu xy bi aldeetatik.
x+5y+5=-3x+8y-24
0 lortzeko, konbinatu xy eta -xy.
x+5y+5+3x=8y-24
Gehitu 3x bi aldeetan.
4x+5y+5=8y-24
4x lortzeko, konbinatu x eta 3x.
4x+5=8y-24-5y
Kendu 5y bi aldeetatik.
4x+5=3y-24
3y lortzeko, konbinatu 8y eta -5y.
4x=3y-24-5
Kendu 5 bi aldeetatik.
4x=3y-29
-29 lortzeko, -24 balioari kendu 5.
\frac{4x}{4}=\frac{3y-29}{4}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak 4 balioarekin.
x=\frac{3y-29}{4}
4 balioarekin zatituz gero, 4 balioarekiko biderketa desegiten da.
xy+x+5y+5=\left(x+8\right)\left(y-3\right)
Erabili banaketa-propietatea x+5 eta y+1 biderkatzeko.
xy+x+5y+5=xy-3x+8y-24
Erabili banaketa-propietatea x+8 eta y-3 biderkatzeko.
xy+x+5y+5-xy=-3x+8y-24
Kendu xy bi aldeetatik.
x+5y+5=-3x+8y-24
0 lortzeko, konbinatu xy eta -xy.
x+5y+5-8y=-3x-24
Kendu 8y bi aldeetatik.
x-3y+5=-3x-24
-3y lortzeko, konbinatu 5y eta -8y.
-3y+5=-3x-24-x
Kendu x bi aldeetatik.
-3y+5=-4x-24
-4x lortzeko, konbinatu -3x eta -x.
-3y=-4x-24-5
Kendu 5 bi aldeetatik.
-3y=-4x-29
-29 lortzeko, -24 balioari kendu 5.
\frac{-3y}{-3}=\frac{-4x-29}{-3}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak -3 balioarekin.
y=\frac{-4x-29}{-3}
-3 balioarekin zatituz gero, -3 balioarekiko biderketa desegiten da.
y=\frac{4x+29}{3}
Zatitu -4x-29 balioa -3 balioarekin.
Adibideak
Ekuazio koadratikoa
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekuazio lineala
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matrizea
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Aldibereko ekuazioa
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferentziazioa
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazioa
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Mugak
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}