Ebatzi: x
x=\frac{-20y-140}{23}
Ebatzi: y
y=-\frac{23x}{20}-7
Grafikoa
Partekatu
Kopiatu portapapeletan
\frac{-23}{20}x-y=7
Hedatu \frac{-2.3}{2} zenbakitzailea eta izendatzailea 10 balioarekin biderkatuta.
-\frac{23}{20}x-y=7
\frac{-23}{20} zatikia -\frac{23}{20} gisa ere idatz daiteke, ikur negatiboa kenduta.
-\frac{23}{20}x=7+y
Gehitu y bi aldeetan.
-\frac{23}{20}x=y+7
Modu arruntean dago ekuazioa.
\frac{-\frac{23}{20}x}{-\frac{23}{20}}=\frac{y+7}{-\frac{23}{20}}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak -\frac{23}{20} balioarekin. Bi aldeak frakzioaren frakzio erreziprokoarekin biderkatzearen berdina da.
x=\frac{y+7}{-\frac{23}{20}}
-\frac{23}{20} balioarekin zatituz gero, -\frac{23}{20} balioarekiko biderketa desegiten da.
x=\frac{-20y-140}{23}
Zatitu 7+y balioa -\frac{23}{20} frakzioarekin, 7+y balioa -\frac{23}{20} frakzioaren frakzio erreziprokoarekin biderkatuz.
\frac{-23}{20}x-y=7
Hedatu \frac{-2.3}{2} zenbakitzailea eta izendatzailea 10 balioarekin biderkatuta.
-\frac{23}{20}x-y=7
\frac{-23}{20} zatikia -\frac{23}{20} gisa ere idatz daiteke, ikur negatiboa kenduta.
-y=7+\frac{23}{20}x
Gehitu \frac{23}{20}x bi aldeetan.
-y=\frac{23x}{20}+7
Modu arruntean dago ekuazioa.
\frac{-y}{-1}=\frac{\frac{23x}{20}+7}{-1}
Zatitu ekuazioaren bi aldeak -1 balioarekin.
y=\frac{\frac{23x}{20}+7}{-1}
-1 balioarekin zatituz gero, -1 balioarekiko biderketa desegiten da.
y=-\frac{23x}{20}-7
Zatitu 7+\frac{23x}{20} balioa -1 balioarekin.
Adibideak
Ekuazio koadratikoa
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekuazio lineala
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matrizea
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Aldibereko ekuazioa
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferentziazioa
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazioa
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Mugak
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}