Ebatzi: x, y, z
x=1
y=2
z=3
Partekatu
Kopiatu portapapeletan
y=-2x+z+1
Ebatzi y ezezagunaren balioa 2x+y-z=1 ekuazioan.
x-2\left(-2x+z+1\right)+2z=3 3x-2\left(-2x+z+1\right)+z=2
Ordeztu -2x+z+1 balioa y balioarekin bigarren eta hirugarren ekuazioetan.
x=1 z=7x-4
Ebatzi x eta z ezezagunen balioak ekuazio hauetan.
z=7\times 1-4
Ordeztu 1 balioa x balioarekin z=7x-4 ekuazioan.
z=3
Kalkulatu z balioa z=7\times 1-4 ekuazioan.
y=-2+3+1
Ordeztu 1 balioa x balioarekin eta 3 balioa z balioarekin y=-2x+z+1 ekuazioan.
y=2
Kalkulatu y balioa y=-2+3+1 ekuazioan.
x=1 y=2 z=3
Ebatzi da sistema.
Adibideak
Ekuazio koadratikoa
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekuazio lineala
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matrizea
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Aldibereko ekuazioa
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferentziazioa
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazioa
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Mugak
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}