Ebatzi: x, y, z
x = \frac{7}{2} = 3\frac{1}{2} = 3.5
y = \frac{5}{2} = 2\frac{1}{2} = 2.5
z = \frac{5}{2} = 2\frac{1}{2} = 2.5
Partekatu
Kopiatu portapapeletan
y=-2x-z+12
Ebatzi y ezezagunaren balioa 2x+y+z=12 ekuazioan.
2x-\left(-2x-z+12\right)+z=7 x+2\left(-2x-z+12\right)-z=6
Ordeztu -2x-z+12 balioa y balioarekin bigarren eta hirugarren ekuazioetan.
x=-\frac{1}{2}z+\frac{19}{4} z=6-x
Ebatzi x eta z ezezagunen balioak ekuazio hauetan.
z=6-\left(-\frac{1}{2}z+\frac{19}{4}\right)
Ordeztu -\frac{1}{2}z+\frac{19}{4} balioa x balioarekin z=6-x ekuazioan.
z=\frac{5}{2}
Ebatzi z ezezagunaren balioa z=6-\left(-\frac{1}{2}z+\frac{19}{4}\right) ekuazioan.
x=-\frac{1}{2}\times \frac{5}{2}+\frac{19}{4}
Ordeztu \frac{5}{2} balioa z balioarekin x=-\frac{1}{2}z+\frac{19}{4} ekuazioan.
x=\frac{7}{2}
Kalkulatu x balioa x=-\frac{1}{2}\times \frac{5}{2}+\frac{19}{4} ekuazioan.
y=-2\times \frac{7}{2}-\frac{5}{2}+12
Ordeztu \frac{7}{2} balioa x balioarekin eta \frac{5}{2} balioa z balioarekin y=-2x-z+12 ekuazioan.
y=\frac{5}{2}
Kalkulatu y balioa y=-2\times \frac{7}{2}-\frac{5}{2}+12 ekuazioan.
x=\frac{7}{2} y=\frac{5}{2} z=\frac{5}{2}
Ebatzi da sistema.
Adibideak
Ekuazio koadratikoa
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekuazio lineala
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matrizea
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Aldibereko ekuazioa
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferentziazioa
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazioa
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Mugak
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}