Ebatzi: x, y
y=8-4\sqrt{3}\approx 1.07179677
Grafikoa
Partekatu
Kopiatu portapapeletan
x=0
Probatu lehenengo ekuazioa sinplifikatuta. Zatitu ekuazioaren bi aldeak -2 balioarekin. Zero zati zero ez den zenbaki bat zero da.
y=\left(\sqrt{3}-1\right)^{2}+\left(2\times 0-2\right)\left(\sqrt{3}-1\right)+2
Probatu bigarren ekuazioa sinplifikatuta. Txertatu aldagaien balio ezagunak ekuazioan.
y=\left(\sqrt{3}\right)^{2}-2\sqrt{3}+1+\left(2\times 0-2\right)\left(\sqrt{3}-1\right)+2
\left(\sqrt{3}-1\right)^{2} zabaltzeko, erabili Newton-en binomioa \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2}.
y=3-2\sqrt{3}+1+\left(2\times 0-2\right)\left(\sqrt{3}-1\right)+2
\sqrt{3} zenbakiaren karratua 3 da.
y=4-2\sqrt{3}+\left(2\times 0-2\right)\left(\sqrt{3}-1\right)+2
4 lortzeko, gehitu 3 eta 1.
y=4-2\sqrt{3}+\left(0-2\right)\left(\sqrt{3}-1\right)+2
0 lortzeko, biderkatu 2 eta 0.
y=4-2\sqrt{3}-2\left(\sqrt{3}-1\right)+2
-2 lortzeko, 0 balioari kendu 2.
y=4-2\sqrt{3}-2\sqrt{3}+2+2
Erabili banaketa-propietatea -2 eta \sqrt{3}-1 biderkatzeko.
y=4-4\sqrt{3}+2+2
-4\sqrt{3} lortzeko, konbinatu -2\sqrt{3} eta -2\sqrt{3}.
y=6-4\sqrt{3}+2
6 lortzeko, gehitu 4 eta 2.
y=8-4\sqrt{3}
8 lortzeko, gehitu 6 eta 2.
x=0 y=8-4\sqrt{3}
Ebatzi da sistema.
Adibideak
Ekuazio koadratikoa
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekuazio lineala
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matrizea
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Aldibereko ekuazioa
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferentziazioa
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazioa
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Mugak
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}