\left\{ \begin{array} { l } { 6 x - 2 y + 3 z = 0 } \\ { 3 x + 6 y - 2 z = 0 } \\ { x + y + 3 = 7 } \end{array} \right.
Ebatzi: x, y, z
x=-8
y=12
z=24
Partekatu
Kopiatu portapapeletan
x+y+3=7 3x+6y-2z=0 6x-2y+3z=0
Ordenatu berriro ekuazioak.
x=-y+4
Ebatzi x ezezagunaren balioa x+y+3=7 ekuazioan.
3\left(-y+4\right)+6y-2z=0 6\left(-y+4\right)-2y+3z=0
Ordeztu -y+4 balioa x balioarekin bigarren eta hirugarren ekuazioetan.
y=-4+\frac{2}{3}z z=-8+\frac{8}{3}y
Ebatzi y eta z ezezagunen balioak ekuazio hauetan.
z=-8+\frac{8}{3}\left(-4+\frac{2}{3}z\right)
Ordeztu -4+\frac{2}{3}z balioa y balioarekin z=-8+\frac{8}{3}y ekuazioan.
z=24
Ebatzi z ezezagunaren balioa z=-8+\frac{8}{3}\left(-4+\frac{2}{3}z\right) ekuazioan.
y=-4+\frac{2}{3}\times 24
Ordeztu 24 balioa z balioarekin y=-4+\frac{2}{3}z ekuazioan.
y=12
Kalkulatu y balioa y=-4+\frac{2}{3}\times 24 ekuazioan.
x=-12+4
Ordeztu 12 balioa y balioarekin x=-y+4 ekuazioan.
x=-8
Kalkulatu x balioa x=-12+4 ekuazioan.
x=-8 y=12 z=24
Ebatzi da sistema.
Adibideak
Ekuazio koadratikoa
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekuazio lineala
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matrizea
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Aldibereko ekuazioa
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferentziazioa
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazioa
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Mugak
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}