Eduki nagusira salto egin
Ebatzi: x, y, z
Tick mark Image

Bilaketaren antzeko arazoak webgunean

Partekatu

x=-6-2y-3z
Ebatzi x ezezagunaren balioa 2x+4y+6z=-12 ekuazioan.
2\left(-6-2y-3z\right)-3y-4z=15 3\left(-6-2y-3z\right)+4y+5z=-8
Ordeztu -6-2y-3z balioa x balioarekin bigarren eta hirugarren ekuazioetan.
y=-\frac{27}{7}-\frac{10}{7}z z=-\frac{5}{2}-\frac{1}{2}y
Ebatzi y eta z ezezagunen balioak ekuazio hauetan.
z=-\frac{5}{2}-\frac{1}{2}\left(-\frac{27}{7}-\frac{10}{7}z\right)
Ordeztu -\frac{27}{7}-\frac{10}{7}z balioa y balioarekin z=-\frac{5}{2}-\frac{1}{2}y ekuazioan.
z=-2
Ebatzi z ezezagunaren balioa z=-\frac{5}{2}-\frac{1}{2}\left(-\frac{27}{7}-\frac{10}{7}z\right) ekuazioan.
y=-\frac{27}{7}-\frac{10}{7}\left(-2\right)
Ordeztu -2 balioa z balioarekin y=-\frac{27}{7}-\frac{10}{7}z ekuazioan.
y=-1
Kalkulatu y balioa y=-\frac{27}{7}-\frac{10}{7}\left(-2\right) ekuazioan.
x=-6-2\left(-1\right)-3\left(-2\right)
Ordeztu -1 balioa y balioarekin eta -2 balioa z balioarekin x=-6-2y-3z ekuazioan.
x=2
Kalkulatu x balioa x=-6-2\left(-1\right)-3\left(-2\right) ekuazioan.
x=2 y=-1 z=-2
Ebatzi da sistema.