Lahendage ja leidke t
t = \frac{3}{2} = 1\frac{1}{2} = 1,5
Jagama
Lõikelauale kopeeritud
\left(2\sqrt{4\left(t-1\right)}\right)^{2}=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
Tõstke võrrandi mõlemad pooled ruutu.
\left(2\sqrt{4t-4}\right)^{2}=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
Kasutage distributiivsusomadust, et korrutada 4 ja t-1.
2^{2}\left(\sqrt{4t-4}\right)^{2}=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
Laiendage \left(2\sqrt{4t-4}\right)^{2}.
4\left(\sqrt{4t-4}\right)^{2}=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
Arvutage 2 aste 2 ja leidke 4.
4\left(4t-4\right)=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
Arvutage 2 aste \sqrt{4t-4} ja leidke 4t-4.
16t-16=\left(\sqrt{4\left(2t-1\right)}\right)^{2}
Kasutage distributiivsusomadust, et korrutada 4 ja 4t-4.
16t-16=\left(\sqrt{8t-4}\right)^{2}
Kasutage distributiivsusomadust, et korrutada 4 ja 2t-1.
16t-16=8t-4
Arvutage 2 aste \sqrt{8t-4} ja leidke 8t-4.
16t-16-8t=-4
Lahutage mõlemast poolest 8t.
8t-16=-4
Kombineerige 16t ja -8t, et leida 8t.
8t=-4+16
Liitke 16 mõlemale poolele.
8t=12
Liitke -4 ja 16, et leida 12.
t=\frac{12}{8}
Jagage mõlemad pooled 8-ga.
t=\frac{3}{2}
Taandage murd \frac{12}{8} vähimale ühiskordsele, eraldades ja taandades arvu 4.
2\sqrt{4\left(\frac{3}{2}-1\right)}=\sqrt{4\left(2\times \frac{3}{2}-1\right)}
Asendage t võrrandis 2\sqrt{4\left(t-1\right)}=\sqrt{4\left(2t-1\right)} väärtusega \frac{3}{2}.
2\times 2^{\frac{1}{2}}=2\times 2^{\frac{1}{2}}
Lihtsustage. Väärtus t=\frac{3}{2} vastab võrrandile.
t=\frac{3}{2}
Võrrandil 2\sqrt{4\left(t-1\right)}=\sqrt{4\left(2t-1\right)} on ainus lahendus.
Näited
Ruutvõrrand
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonomeetria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Lineaarne võrrand
y = 3x + 4
Aritmeetika
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Samaaegne võrrand
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferentseerimine
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integratsioon
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Piirid
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}