Spring videre til hovedindholdet
Faktoriser
Tick mark Image
Evaluer
Tick mark Image
Graf

Lignende problemer fra websøgning

Aktie

2\left(-x^{2}+6x-9\right)
Udfaktoriser 2.
a+b=6 ab=-\left(-9\right)=9
Overvej -x^{2}+6x-9. Faktoriser udtrykket ved gruppering. Først skal udtrykket omskrives som -x^{2}+ax+bx-9. Hvis du vil finde a og b, skal du konfigurere et system, der skal løses.
1,9 3,3
Da ab er positivt, skal a og b have samme fortegn. Da a+b er positivt, er a og b begge positive. Vis alle disse heltals par, der giver produkt 9.
1+9=10 3+3=6
Beregn summen af hvert par.
a=3 b=3
Løsningen er det par, der får summen 6.
\left(-x^{2}+3x\right)+\left(3x-9\right)
Omskriv -x^{2}+6x-9 som \left(-x^{2}+3x\right)+\left(3x-9\right).
-x\left(x-3\right)+3\left(x-3\right)
Ud-x i den første og 3 i den anden gruppe.
\left(x-3\right)\left(-x+3\right)
Udfaktoriser fællesleddet x-3 ved hjælp af fordelingsegenskaben.
2\left(x-3\right)\left(-x+3\right)
Omskriv hele det faktoriserede udtryk.
-2x^{2}+12x-18=0
Kvadratisk polynomium kan faktoriseres ved hjælp af transformeringen ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), hvor x_{1} og x_{2} er løsninger af den kvadratiske ligning ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-12±\sqrt{12^{2}-4\left(-2\right)\left(-18\right)}}{2\left(-2\right)}
Alle ligninger i formatet ax^{2}+bx+c=0 kan løses ved hjælp af den kvadratiske formel: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Den kvadratiske formel giver to løsninger: Én løsning, når ± er addition, og én anden løsning, når det er subtraktion.
x=\frac{-12±\sqrt{144-4\left(-2\right)\left(-18\right)}}{2\left(-2\right)}
Kvadrér 12.
x=\frac{-12±\sqrt{144+8\left(-18\right)}}{2\left(-2\right)}
Multiplicer -4 gange -2.
x=\frac{-12±\sqrt{144-144}}{2\left(-2\right)}
Multiplicer 8 gange -18.
x=\frac{-12±\sqrt{0}}{2\left(-2\right)}
Adder 144 til -144.
x=\frac{-12±0}{2\left(-2\right)}
Tag kvadratroden af 0.
x=\frac{-12±0}{-4}
Multiplicer 2 gange -2.
-2x^{2}+12x-18=-2\left(x-3\right)\left(x-3\right)
Faktoriser det oprindelige udtryk ved hjælp af ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Erstat 3 med x_{1} og 3 med x_{2}.