x نى يېشىش (complex solution)
\left\{\begin{matrix}x=-\frac{\alpha +u-y}{\beta }\text{, }&\beta \neq 0\\x\in \mathrm{C}\text{, }&y=u+\alpha \text{ and }\beta =0\end{matrix}\right.
u نى يېشىش
u=-x\beta +y-\alpha
x نى يېشىش
\left\{\begin{matrix}x=-\frac{\alpha +u-y}{\beta }\text{, }&\beta \neq 0\\x\in \mathrm{R}\text{, }&y=u+\alpha \text{ and }\beta =0\end{matrix}\right.
گرافىك
تەڭ بەھرىمان بولۇش
قىسقۇچقا كۆچۈرۈلگەن
\alpha +\beta x+u=y
بارلىق ئۆزگەرگۈچى ئەزالار تەڭلىكنىڭ سول تەرىپىدە تۇرىدىغان قىلىپ ئالماشتۇرۇڭ.
\beta x+u=y-\alpha
ھەر ئىككى تەرەپتىن \alpha نى ئېلىڭ.
\beta x=y-\alpha -u
ھەر ئىككى تەرەپتىن u نى ئېلىڭ.
\beta x=y-u-\alpha
تەڭلىمە ئۆلچەملىك بولدى.
\frac{\beta x}{\beta }=\frac{y-u-\alpha }{\beta }
ھەر ئىككى تەرەپنى \beta گە بۆلۈڭ.
x=\frac{y-u-\alpha }{\beta }
\beta گە بۆلگەندە \beta گە كۆپەيتىشتىن بۇرۇنقى ئەسلىگە قايتۇرىدۇ.
\alpha +\beta x+u=y
بارلىق ئۆزگەرگۈچى ئەزالار تەڭلىكنىڭ سول تەرىپىدە تۇرىدىغان قىلىپ ئالماشتۇرۇڭ.
\beta x+u=y-\alpha
ھەر ئىككى تەرەپتىن \alpha نى ئېلىڭ.
u=y-\alpha -\beta x
ھەر ئىككى تەرەپتىن \beta x نى ئېلىڭ.
\alpha +\beta x+u=y
بارلىق ئۆزگەرگۈچى ئەزالار تەڭلىكنىڭ سول تەرىپىدە تۇرىدىغان قىلىپ ئالماشتۇرۇڭ.
\beta x+u=y-\alpha
ھەر ئىككى تەرەپتىن \alpha نى ئېلىڭ.
\beta x=y-\alpha -u
ھەر ئىككى تەرەپتىن u نى ئېلىڭ.
\beta x=y-u-\alpha
تەڭلىمە ئۆلچەملىك بولدى.
\frac{\beta x}{\beta }=\frac{y-u-\alpha }{\beta }
ھەر ئىككى تەرەپنى \beta گە بۆلۈڭ.
x=\frac{y-u-\alpha }{\beta }
\beta گە بۆلگەندە \beta گە كۆپەيتىشتىن بۇرۇنقى ئەسلىگە قايتۇرىدۇ.
مىساللار
تۆت تەرەپ تەڭلىمىسى
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometry
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
سىزىقلىق تەڭلىمە
y = 3x + 4
Arithmetic
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
تەڭلىمە
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
پەرقلەندۈرۈش
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
بىرىكتۈرۈش
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
چەكلەر
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}