Ana içeriğe geç
m için çözün
Tick mark Image

Web Aramasından Benzer Problemler

Paylaş

-t^{2}-2t+1=0
m^{2} değerini t ile değiştirin.
t=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{\left(-2\right)^{2}-4\left(-1\right)\times 1}}{-2}
ax^{2}+bx+c=0 biçimindeki tüm denklemler, şu ikinci dereceden denklem formülü kullanılarak çözülebilir: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. İkinci dereceden denklem formülü içinde a için -1, b için -2 ve c için 1 kullanın.
t=\frac{2±2\sqrt{2}}{-2}
Hesaplamaları yapın.
t=-\sqrt{2}-1 t=\sqrt{2}-1
± artı ve ± eksi olduğunda t=\frac{2±2\sqrt{2}}{-2} denklemini çözün.
m=\sqrt{\sqrt{2}-1} m=-\sqrt{\sqrt{2}-1}
m=t^{2} bu yana, çözümler pozitif t için m=±\sqrt{t} değerlendirilerek elde edilir.