Lös ut r
r=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
s\neq -t\text{ and }t\neq 0
Lös ut h
h=\frac{rt}{s+t}
s\neq -t\text{ and }t\neq 0
Aktie
Kopieras till Urklipp
h=r\times \frac{1}{\frac{t}{t}+\frac{s}{t}}
Om du vill addera eller subtrahera uttryck expanderar du dem för att göra deras nämnare samma. Multiplicera 1 med \frac{t}{t}.
h=r\times \frac{1}{\frac{t+s}{t}}
Eftersom \frac{t}{t} och \frac{s}{t} har samma nämnare adderar du dem genom att addera deras täljare.
h=r\times \frac{t}{t+s}
Dela 1 med \frac{t+s}{t} genom att multiplicera 1 med reciproken till \frac{t+s}{t}.
h=\frac{rt}{t+s}
Uttryck r\times \frac{t}{t+s} som ett enda bråktal.
\frac{rt}{t+s}=h
Byt plats på leden så att alla variabeltermer är till vänster.
rt=h\left(s+t\right)
Multiplicera båda ekvationsled med s+t.
rt=hs+ht
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera h med s+t.
tr=hs+ht
Ekvationen är på standardform.
\frac{tr}{t}=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
Dividera båda led med t.
r=\frac{h\left(s+t\right)}{t}
Division med t tar ut multiplikationen med t.
Exempel
Kvadratisk ekvation
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometri
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Linjär ekvation
y = 3x + 4
Aritmetik
699 * 533
Matris
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Samtidig ekvation
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Differentiering
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integration
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Gränser
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}